Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
BENEZOYEΛΑ
Ανησυχία στα σύνορα με Κολομβία

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Κρίσιμη η χτεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας με μοναδικό αντικείμενο την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται στη μεθόριο με την Κολομβία και τη «διάχυση του πολέμου» στο έδαφος της Βενεζουέλας, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει σε προχτεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Αμυνας και αντιπρόεδρος Ραμόν Καρισάλες.

Το πλήρες πανόραμα των τελευταίων εξελίξεων και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής παρουσίασε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Τάρεκ Αλ Αϊσάμι που επικέντρωσε στα στοιχεία που προέκυψαν από τη σύλληψη τριών ανδρών μελών των μυστικών υπηρεσιών της Κολομβίας (DAS) που επιδίδονταν σε κατασκοπία κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων θεσμών της Βενεζουέλας με κύριο στόχο όπως τόνισε να αποσταθεροποιήσουν τη Βενεζουέλα.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί στα σύνορα των δύο χωρών είναι η εκτέλεση δύο μελών της Εθνοφρουράς το απόγευμα της Δευτέρας - τοπική ώρα - από ενόπλους. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια καθιερωμένου ελέγχου οχημάτων στο σημείο διέλευσης των συνόρων στο Πέδρο Μαρία Ουρένια στην επαρχία Τάτσιρα. Οι αρχές προχώρησαν ήδη στη σύλληψη ενός εκ των 4 δραστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης στρατηγός Φράνκλιν Ερασμο Μάρκες. Στην Τάτσιρα εξάλλου τα προηγούμενα 24ωρα είχαν συλληφθεί οκτώ Κολομβιανοί, ένας Περουβιανός και ένας πολίτης της Βενεζουέλας που φέρονται ότι αποτελούν μέρος του δικτύου των ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν κατά κύριο λόγο στην Κολομβία. Της σύλληψης των παραστρατιωτικών προηγήθηκε η ανακάλυψη των σορών 10 Κολομβιανών που φέρονταν ως μέλη τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά τελικά ήταν μέλη παραστρατιωτικών ομάδων και «μέρος του σχεδίου διείσδυσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ