Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«Εφυγε» ο Δημήτρης Μητσιμπούνας

Ο Δημήτρης Μητσιμπούνας
Ο Δημήτρης Μητσιμπούνας
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης με θλίψη αναγγέλλει στα μέλη του Συνδέσμου και τους φίλους της Κούβας το θάνατο του Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου και μεγάλου φίλου της Κούβας, Δημήτρη Μητσιμπούνα.

Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Οκτώβρη και κηδεύτηκε στη Σαμαρίνα Γρεβενών. Ο Πρόεδρός μας αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήλθε σε πρώτη επαφή με τον αγωνιστή κουβανικό λαό το 1984 ως μέλος της μπριγάδας "Χοσέ Μαρτί". Από τότε, στην αρχή ως απλό μέλος, κατόπιν ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τέλος ως Πρόεδρος για οκτώ χρόνια, παρακολούθησε από κοντά τη νικηφόρα πορεία της Κουβανικής Επανάστασης και από τη θέση αυτή υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση, υποδειγματικά και αταλάντευτα το κίνημα αλληλεγγύης προς τον κουβανικό λαό και την Επανάστασή του.

Ο Σύνδεσμός μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και καταθέτει, στη μνήμη του, το ποσό των 500 ευρώ προς ενίσχυση των σκοπών του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών».

  • Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζει και η διπλωματική αποστολή της κουβανικής πρεσβείας στη χώρα μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ