Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ
Κλιμάκιο ειδικών του ΠΟΥ στην Ουκρανία

MOΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.--

Κλιμάκιο αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφθασε χτες στο Κίεβο της Ουκρανίας, για να βοηθήσει τις αρχές στο χειρισμό της επιδημίας νέας γρίπης που φέρεται πως βρίσκεται εδώ και μέρες σε έξαρση προκαλώντας (σύμφωνα με τις τοπικές αρχές) το θάνατο αρκετών δεκάδων ατόμων. Ωστόσο, αξιωματούχοι του ΠΟΥ υπογράμμισαν χτες ότι απ' τους ιούς Η1Ν1 έχει πεθάνει μόλις ένα άτομο... Εντούτοις, δεν αντέδρασαν αρνητικά στα μέτρα που έλαβε προσφάτως η ουκρανική κυβέρνηση όπως ματαίωση δημόσιων εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων, κλείσιμο των σχολείων για τρεις βδομάδες κ.λπ. λέγοντας ότι τέτοια μέτρα ούτως ή άλλως αποτρέπουν περισσότερα νέα κρούσματα...

Στη Ρωσία και στη Σλοβακία, πάντως, οι μεθοριακές αρχές άρχισαν να παίρνουν τα μέτρα τους έναντι της γειτόνισσάς τους, Ουκρανίας, προχωρώντας στο κλείσιμο μερικών εκ των μεθοριακών περασμάτων.

Στο Μόσχα, ανακοινώθηκε πάντως πως σε περίπου 3.120 κρούσματα μόνον τα 14 απέβησαν θανατηφόρα.

Στην Τουρκία, άλλα δύο άτομα (ένας 55χρονος και μία 33χρονη) πέθαναν εξαιτίας της νέας γρίπης ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θανατηφόρων κρουσμάτων της ασθένειας σε 11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ