Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Κατάσχεση πλοίου με όπλα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Πλοίο που μετέφερε μεγάλη ποσότητα οπλισμού κατέσχεσαν οι ισραηλινές αρχές. Οπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας το πλοίο «Francop», με σημαία της Αντίγκουα, εντοπίστηκε περίπου 100 ναυτικά μίλια από τα ισραηλινά χωρικά ύδατα, κοντά στην Κύπρο. Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο Ισραηλινών κομάντος, εντοπίστηκαν «εκατοντάδες τόνοι όπλων και πυραύλων» όπως ανακοινώθηκε.

Πάντα κατά τον αντιναύαρχο Ρόνι Μπεν - Γιεχούντα, στο πλοίο εντοπίστηκε έγγραφο εξαγωγής του φορτίου από ιρανικό λιμάνι ενώ τα κιβώτια φέρουν ιρανικές σφραγίδες. Κατά την ισραηλινή εκδοχή ο οπλισμός φορτώθηκε στο αιγυπτιακό λιμάνι της Νταμιέτα και δια του συριακού λιμανιού Λατάκεια, θα μεταφερόταν στο νότιο Λίβανο, στη σιιτική «Χεζμπολάχ».

Οι ισραηλινές αρχές, που έφεραν το πλοίο στο Ασντότ του Ισραήλ, παρουσίασαν στα ΜΜΕ κιβώτια αλλά δεν παρουσίασαν ούτε το έγγραφο που φέρεται ν' αποδεικνύει ότι τα όπλα «έφυγαν» από το Ιράν, ούτε κάποιο στοιχείο ότι προορίζονται για τη «Χεζμπολάχ», η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Αιγύπτιος αξιωματούχος, από την άλλη, διέψευδε κάθε ανάμιξη, υπενθυμίζοντας την ένταση με τη «Χεζμπολάχ» μετά τη σύλληψη 26 μελών της, πέρυσι, με την κατηγορία της υπονόμευσης της αιγυπτιακής σταθερότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ