Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εκδήλωση τιμής για τους παραολυμπιονίκες του Σίδνεϊ

Με Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος, τίμησε χτες η Βουλή των Ελλήνων τους παραολυμπιονίκες του Σίδνεϊ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής παρουσία όλων των αρχηγών των κόμματων και της κυβέρνησης. Στους παραολυμπιονίκες που ανέβηκαν στα βάθρα της παραολυμπιάδας του Σίδνεϊ, απονεμήθηκε η κορυφαία τιμή που μπορεί να αποδώσει το κοινοβούλιο, δηλαδή το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Φίκα, Αθανάσιο Μπάρακα, Νεκτάριο Γιαλουράκη και Στέφανο Ανάργυρου τους 4 αθλητές που κέρδισαν χρυσά μετάλλια, καθώς και τους Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχο Στογιαννίδη, Ευάγγελο Μπακόλα που κέρδισαν αργυρά μετάλλια κι επίσης τους Μαρία Καλπακίδου και Σίμο Παλτσανιτίδη που πήραν χάλκινα μετάλλια. Το Αργυρό Μετάλλιο Βουλής των Ελλήνων, απονεμήθηκε στους αθλητές που κατατάχτηκαν στις 8 πρώτες θέσεις στα αθλήματά τους και το Χάλκινο Μετάλλιο της Βουλής στους υπολοίπους αθλητές που συμμετείχαν στην παραολυμπιάδα.

Τα Χρύσα Μετάλλια της Βουλής των Ελλήνων, παρέδωσαν ο πρωθυπουργός οι πολιτικοί αρχηγοί και ο υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και οι αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου.

Η απόδοση συγχαρητηρίων στους παραολυμπιονίκες χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις όλων των πολιτικών αρχηγών, αλλά και του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, ενώ από την πλευρά του ΚΚΕ, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος κάλεσε τους παραολυμπιονίκες να χρησιμοποιήσουν το κύρος που τους παρέχει η νίκη τους, προκειμένου να προωθήσουν τον αγώνα για την κατάκτηση των δικαιωμάτων χιλιάδων πολιτών με ειδικές ανάγκες, που σήμερα δε χαίρουν των αρμοζόντων υποδομών στη χώρα μας.

Με ένα σύντομο χαιρετισμό παρενέβη ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης στη χτεσινή εκδήλωση, λέγοντας απευθυνόμενος προς τους Ολυμπιονίκες της Παραολυμπιάδας: «σας ευχαριστούμε και σας παρέχουμε τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα προσεγγίζει όλο και περισσότερο τους πολίτες με ειδικές δεξιότητες και ικανότητες και θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις επίπονες προσπάθειές τους».

Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αναφερόμενος στους παραολυμπιονίκες, έκανε λόγο για ανθρώπους που «τίμησαν με τον αγώνα τους τον εαυτό τους, την έννοια του μαχόμενου ανθρώπου και την πατρίδα μας» και ανέδειξαν τη «δυνατότητα που έχει η ελληνική πολιτεία να διαθέτει τις υποδομές για την υπέρβαση των σωματικών καταναγκασμών».

Οι παραολυμπιονίκες «αποσπούν το θαυμασμό όλων μας. Δικαιούνται και έχουν τα συγχαρητήρια μας», σημείωσε από το βήμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής προσθέτοντας ότι «η πρόσφορά σας είναι τεράστια. Η δύναμη της ψυχής σας, καθοδηγεί και διδάσκει» αφού «αναδείξατε τη δύναμη της θέλησης» και «καταγράψατε υπέρ της χώρας μας ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού». «Στεκόμαστε κοντά σε αυτούς που θέλησαν να ξεπεράσουν ειδικά προβλήματα».

«Πρόκειται για θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης» σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, λέγοντας επίσης ότι «πέραν των καλών λόγων και των στιγμιαίων επιβραβεύσεων» χρειάζονται «πολιτικές που θα στηρίζουν, θα διευκολύνουν όχι άπλα την παθητική ένταξη στην κοινωνία των συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες αλλά που θα δίνουν τη δυνατότητα να βλέπουν όλο και πιο ανοιχτό τον ορίζοντα στη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ