Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Οικονομική εξόρμηση Δεκέμβρης 2009 - Γενάρης 2010
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΤΟΣ
Το ΚΚΕ στηρίζεται στο λαό

Από το σύντομο χαιρετισμό του μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ στα Αμπελάκια

Αναφερόμενος στη σημασία της άμιλλας για τη δράση των κομμουνιστών και των Κομματικών Οργανώσεων, ο Γ. Χώτος τόνισε:

«Η υπερκάλυψη των πλάνων της οικονομικής εξόρμησης, το βραβείο της οποίας απονέμουμε σήμερα είναι ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο όλων των φερέφωνων του κεφαλαίου και ταυτόχρονα τους επιστρέφει τη βρωμιά και τη λάσπη που επιχείρησαν να ρίξουν στο Κόμμα με την ολομέτωπη αντικομμουνιστική επίθεσή τους.

Επίθεση που έχει στόχο να μειώσει το ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ, να το ταυτίσει με τη σαπίλα και τη διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων όλων αυτών που στηρίζουν το σύστημα, στοχεύει στη διαστρέβλωση και συκοφάντηση της στρατηγικής του. Ομως δε θα τους περάσει! Το Κόμμα απευθύνεται στο λαό με το σύνθημα της κεντρικής αφίσας "το ΚΚΕ στηρίζεται σε σένα" όπως το κάνει 91 χρόνια τώρα.

Ετσι που να γίνεται συνείδηση ότι το ΚΚΕ, όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν, με μοναδική πηγή εσόδων τη συνδρομή των κομματικών μελών και τις ενισχύσεις των φίλων του θα στέκεται όρθιο πάντα στην πρώτη γραμμή. Δε θα περιορίσει την πολιτική του δράση, θα αντιμετωπίζει με επιτυχία τις λειτουργικές του ανάγκες, την έκδοση του "Ρ" και των άλλων κομματικών εντύπων.

Θα προχωρήσει στην ανέγερση του κτιρίου του ιστορικού αρχείου, όπου θα στεγασθεί η 90χρονη Ιστορία του Κόμματος και του κινήματος.

Θα προχωρήσει εδώ στη Φλώρινα στην κατασκευή μνημείου αντάξιου όχι μόνο της θυσίας των 850 παλικαριών της μάχης της Φλώρινας αλλά όλων των ηρωικών νεκρών της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ.

Ετσι θα δοθεί μια αποστομωτική απάντηση στη χυδαία επίθεση που δέχεται το Κόμμα για τα οικονομικά του».

Βάζουμε θεμέλια για το αύριο

Οσον αφορά στη νέα Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ο Γ. Χώτος σημείωσε ότι ο υψηλός στόχος της δεν είναι αποσπασμένος από το συνολικό προγραμματισμό του Κόμματος αυτήν την περίοδο και επεσήμανε: «Την Τρίτη, 1η μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τον πρώτο στόχο που είναι η κάλυψη του 25% του πανελλαδικού πλάνου.

Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών, γιατί παλεύουμε σε συνθήκες δύσκολες και με αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.

Ομως, ο δρόμος που χαράζουμε είναι σωστός, τα βήματα μπορεί να είναι μικρά - αλλά είναι σταθερά - ο ταξικός μας αντίπαλος δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία και το φόβο του.

Αυτό που κάνουμε εμείς οι κομμουνιστές σήμερα είναι ένας μεγάλος θεμέλιος λίθος για το αύριο.

Και να είμαστε βέβαιοι ότι αν εμείς ανταποκριθούμε, με μαχητικότητα και με ικανότητα, με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια, σαν αυτή που έκαναν οι προηγούμενοι θα συμβάλουμε στο να γκρεμιστεί αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ