Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Οικονομική εξόρμηση Δεκέμβρης 2009 - Γενάρης 2010
Αυξημένες απαιτήσεις και νέα καθήκοντα

Επίσκεψη των πρωτοπόρων κομμουνιστών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο «Μουσείο Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49»

Τους συντρόφους από την Οργάνωση της Αττικής υποδέχτηκε στα Αμπελάκια με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ (στην ένθετη φωτ.)
Τους συντρόφους από την Οργάνωση της Αττικής υποδέχτηκε στα Αμπελάκια με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ (στην ένθετη φωτ.)
Στο «Μουσείο Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49» καλωσόρισε το Σάββατο τους πρωτοπόρους αγωνιστές, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ. Το Μουσείο, για τη λειτουργία και τους σκοπούς του οποίου μίλησε ο Ν. Ζιαβλάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, λειτουργεί με ευθύνη της ΚΟ Θεσσαλίας και είναι δωρεά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Θανάση Χαμαϊδή. Του κομμουνιστή, που το 1941 του ανατέθηκε το καθήκον, μαζί με άλλους συντρόφους, της λειτουργίας τυπογραφείου, όπου εκδίδονταν πολυγραφημένες εφημερίδες, δελτία ειδήσεων και πολλά υλικά, τα οποία διακινούνταν στην περιοχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οργάνωση της αντίστασης του θεσσαλικού λαού.

Ο Θανάσης Χαϊμαδής, ή Δαυλός, δεν ήταν απλώς ένας αγωνιστής του ΚΚΕ, αλλά και ένας μαχητής που συνέβαλε στη διαφώτιση του κόσμου και αποτελεί σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς. Κι όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ «μπροστά στο μέγεθος τέτοιων πράξεων απλών αγωνιστών του λαού μας, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να υποσχεθούμε, όλοι μαζί σα συλλογικότητα και ο καθένας μέσα μας, ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, αντίθετα έχουμε υποχρέωση, όχι μόνο να μην υστερήσουμε, αλλά ν' αποδειχθούμε ακόμη περισσότερο ήρωες, ακόμη περισσότερο ικανοί απ' αυτή τη γενιά που πέρασε, που δε ζει τώρα και τη συναντάμε στη μνήμη, στα βιβλία, στα Μουσεία».


Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν ο Π. Σπήλιος, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ο Αγ. Παπαστεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του «Μουσείου Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49», αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ κ.ά.

Μεγαλύτερες ευθύνες

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο Μ. Αλεξίου, μέλος της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες ευθύνες που επωμίζεται η Οργάνωση, λόγω και της επιβράβευσής της για τη δεύτερη θέση στην περσινή Οικονομική Εξόρμηση.

Για τις ευθύνες αυτές, μίλησαν στον «Ριζοσπάστη», πρωτοπόροι σύντροφοι της ΚΟ. Η Γιούλη Αγγελοπούλου, από την ΚΟΒ Λυκότρυπας είπε: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν σε περισσότερους εργαζόμενους, νεολαίους, σε πλατιές μάζες του λαού, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί τους για την πρόταση του Κόμματος και, ταυτόχρονα, να τους ζητήσουμε να μας ενισχύσουν και οικονομικά. Η οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ είναι μια πολιτική πράξη. Ξέρουμε, δε, ότι και αυτή η οικονομική εξόρμηση θα δοθεί σε δύσκολες συνθήκες, μέσα σε έναν οξύ αντικομμουνισμό και πρέπει να δώσουμε με την επιτυχία της την πρέπουσα απάντηση».

Ο Ν. Δάρδαλης, από την ΚΟΒ εκπαιδευτικών τόνισε: «Επωμιζόμαστε την ευθύνη να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά μέσα στο λαό. Το Κόμμα μας στηρίζεται στο λαό και όχι στο μεγάλο κεφάλαιο όπως τ' άλλα κόμματα. Η άμιλλα μας δίνει τη δύναμη να πορευτούμε σ' αυτήν την κατεύθυνση».

Από την ξενάγηση του Μουσείο
Από την ξενάγηση του Μουσείο
Η Ζέτα Καραμπέρη από την ΚΟΒ ιδιωτικών υπαλλήλων υπογράμμισε: « Η άμιλλα εκτός από το ότι μας δίνει ώθηση και ενθουσιασμό για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, έχει διαπαιδαγωγητικό ρόλο, γιατί μαθαίνει τους κομμουνιστές πώς να θέτουν τους στόχους και να τους παλεύουν συλλογικά. Κυρίως, τους πολιτικούς στόχους, σε μια περίοδο μάλιστα που χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οπότε τα καθήκοντά μας είναι αυξημένα και πρέπει ν' ανταποκριθούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύτιμο μάθημα Ιστορίας, εφόδιο στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες (2021-11-03 00:00:00.0)
Στα Αμπελάκια και στα Αγραφα (2009-11-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-09-30 00:00:00.0)
Η Αλέκα Παπαρήγα σε Αμπελάκια - Περτούλι (2008-09-27 00:00:00.0)
Η Αλέκα Παπαρήγα σε Αμπελάκια - Περτούλι (2008-09-26 00:00:00.0)
Η Αλέκα Παπαρήγα σε Αμπελάκια - Περτούλι (2008-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ