Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στα Αμπελάκια και στα Αγραφα

Σήμερα και αύριο υλοποιείται το βραβείο της άμιλλας για την Οργάνωση που ήρθε δεύτερη στην περσινή Οικονομική Εξόρμηση

Το μουσείο στα Αμπελάκια υποδέχεται σήμερα τους πρωτοπόρους συντρόφους από την ΚΟ Αττικής
Το μουσείο στα Αμπελάκια υποδέχεται σήμερα τους πρωτοπόρους συντρόφους από την ΚΟ Αττικής
Στα Αμπελάκια και στα Αγραφα θα βρεθούν, σήμερα και αύριο, πενήντα πρωτοπόροι κομμουνιστές, από την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην άμιλλα της περσινής Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθούν το «Ιστορικό Μουσείο Αμπελακίων περιόδου '40 - '49», που λειτουργεί με ευθύνη της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και είναι δωρεά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Θανάση Χαμαϊδή. Επίσης, θα επισκεφθούν και άλλους αξιόλογους χώρους της ιστορικής Κοινότητας των Αμπελακίων. Το βράδυ θα γίνει λαϊκό γλέντι στη Λάρισα.

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα επισκεφτούν τον Αη Λια, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, όπου βρίσκεται ο τάφος του σύντροφου Χαρίλαου Φλωράκη. Στη συνέχεια, θα βρεθούν στο «Μουσείο Χ. Φλωράκη», όπου ήταν το πατρικό του σπίτι. Με διαδρομή μέσα από τις πυκνοδασωμένες πλαγιές του Ιτάμου, τα κρυστάλλινα νερά και το γύρο της λίμνης, θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην περιοχή.

Τα βραβεία της άμιλλας, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται η επίσκεψη, πήραν οι Κομματικές Οργανώσεις Πελοποννήσου (1η), Αττικής (2η) και Θεσσαλονίκης (3η). Για την πρώτη και την τρίτη Οργάνωση, το βραβείο υλοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με επίσκεψη στο Γράμμο και το Βίτσι.

Η άμιλλα στη δράση των Κομματικών Οργανώσεων, στη δράση των κομμουνιστών έχει στόχο να συμβάλει στην κάλυψη, ή και στην υπερκάλυψη των καθορισμένων πλάνων των Οικονομικών Εξορμήσεων του Κόμματος. Αποτελεί «κίνητρο», που παρακινεί κάθε Οργάνωση και κάθε σύντροφο «να βάλει τα δυνατά του», για να ανταποκριθεί, όσο το δυνατόν καλύτερα κι αποτελεσματικότερα, στη συγκεκριμένη μάχη που δίνει το Κόμμα. Ταυτόχρονα, είναι και ένα μέτρο διαπαιδαγώγησης, που βοηθάει τους συντρόφους να συνειδητοποιήσουν, στην πράξη και εκ του αποτελέσματος, τη μεγάλη αξία και σημασία της συλλογικής προσπάθειας και της συντροφικής αλληλεγγύης.

Η άμιλλα αφορά σε όλη τη δράση του Κόμματος. Οι δείκτες της επιβάλλεται να έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά, να στοχεύουν στην ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος. Η ένταξη νέων εργατών στο Κόμμα, το στήσιμο Οργανώσεων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ», το δυνάμωμα της ΚΝΕ είναι μερικοί μόνο δείκτες. Με αυτούς τους στόχους, με αισιοδοξία και καλό σχεδιασμό, ξεκινάει και φέτος η Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιτυχία της εξόρμησης απάντηση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία (2010-06-29 00:00:00.0)
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί με στόχο την υπερκάλυψη (2010-01-10 00:00:00.0)
Μεγάλες δυνατότητες να καλυφθούν όλα τα πλάνα (2010-01-03 00:00:00.0)
Σε Φλώρινα και Καστοριά η σημερινή δεύτερη μέρα (2009-11-22 00:00:00.0)
Ξεκινάει σήμερα η διήμερη επίσκεψη σε Γράμμο - Βίτσι (2009-11-21 00:00:00.0)
Ορμητικό ξεκίνημα σε κλίμα ενθουσιασμού (2008-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ