Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε εξέλιξη το αντιλαϊκό σχέδιο...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ και κάτι καινούριο ο υπουργός Οικονομίας, όταν δήλωσε ότι «υπάρχει σχέδιο και αποφασιστικότητα» για την ελληνική οικονομία. Ουδέποτε το αμφισβητήσαμε αυτό...

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ...αντιλαϊκό «σχέδιο» και «αποφασιστικότητα» στο ότι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι και οι αγρότες πρέπει να πληρώσουν την κρίση.

Αλλωστε, το ομολόγησε - σχεδόν - ο υπουργός, όταν δήλωσε ότι μία από τις κινήσεις ενίσχυσης της οικονομίας (δηλαδή της «ανταγωνιστικότητας», γιατί αυτό εννοούν ως οικονομία) είναι ο λεγόμενος διάλογος για το Ασφαλιστικό!

Αρα, ξέρουν και τι θέλουν να «περάσουν» από αυτήν την ιστορία και ποιους θέλουν να ενισχύσουν. Τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, ξέρει πού πάει και φυσικά το έχει καταλάβει κι ο κόσμος. Ακόμη κι εκείνοι που τους ψήφισαν, κι ας πέρασαν μόλις 48 μέρες.

Από τους λίγους ...ανυποψίαστους είναι αυτοί που αποτελούν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που, όπως είπε ο πρόεδρός της, δεν προλέγουν τις προθέσεις κανενός.

Και στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, δεν είναι και ...τόσο βέβαιοι για το αντιλαϊκό του πράγματος, εξ ου και ετοιμάζουν πυρετωδώς τις «προγραμματικές» και «εναλλακτικές» προτάσεις τους.

Για τη Νέα Δημοκρατία, δε συζητάμε. Μπορεί ωραιότατα να ησυχάσει και να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της. Η πολιτική της, άλλωστε ... «πηγαίνει τρένο», απλά άλλαξε μηχανοδηγό.

ΤΙ ΛΕΤΕ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Μια κουβέντα λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έναν υπαινιγμό κάνει ο Γ. Προβόπουλος και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών παίρνει τα πάνω του...

Πολύ ευαίσθητο πράγμα αυτός ο δείκτης! Ετσι όπως πάμε, οι κυβερνητικοί και οι οικονομικοί παράγοντες δε θα μπορούν πια ούτε ...να βήξουν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Επειδή, όμως, εμείς δεν πιστεύουμε στη ...μεταφυσική οικονομία, προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει, και, στα σίγουρα, δεν είναι για το καλό μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ