Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαπιστώνουν έλλειμμα υποταγής

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ελλειμμα υλοποίησης και μεταφοράς των προβλεπομένων σχετικά με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων», εντοπίζει ο επίτροπος για Θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ, Βλαντιμίρ Σπίντλα. Η σχετική ενημέρωση έρχεται από το γραφείο του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κ. Πουπάκη, ερώτηση του οποίου έδωσε την ευκαιρία στον αρμόδιο επίτροπο να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Αξιοποιήστε στο έπακρο την προκρούστεια κλίνη του «διαλόγου» για να πετσοκόψετε την απαιτητικότητα και την αγωνιστικότητα των εργαζομένων.

Το σχετικό δελτίο Τύπου συμπληρώνει ότι ο επίτροπος της ΕΕ «αναγνώρισε τη σημασία της συνεργασίας και συμμετοχής αυτών (σ.σ. των κοινωνικών εταίρων) μέσω της διαβούλευσης και του κοινωνικού διαλόγου, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, με σεβασμό στις πρακτικές και τις παραδόσεις κάθε κράτους - μέλους» και, «τέλος, ο επίτροπος διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την περαιτέρω και ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων».

Τέτοια είναι η έγνοια του κεφαλαίου, των επιτελείων και συνολικά των υπηρετών του για την επιτυχία των «κοινωνικών διαλόγων», αναγνωρίζοντας πόσο πολύτιμο είναι αυτό το εργαλείο για την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης. Μόνοι τους ομολογούν πού οφείλεται η οργή που ξεσηκώνει η στάση του ταξικού κινήματος: Φοβούνται όχι απλά ότι θα ξεσκεπαστούν, αλλά και ότι θα χάσουν τον έλεγχο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ