Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ: «Εργαζόμενοι στο ιταλικό τμήμα της αμερικάνικης αλουμινοβιομηχανίας Alcoq πετούν καρέκλες και κάδους κατά των αστυνομικών στη διάρκεια διαδήλωσης στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις σε εργοστάσιο στη Σαρδηνία» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΔΕ ΓΥΡΝΑΝΕ ΜΑΓΟΥΛΟ: «Καλλιεργείται ένα κλίμα μισαλλοδοξίας, φανατισμού και περιχαράκωσης που δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο σε επιστημονικά ή πνευματικά ζητήματα. Επεκτείνεται και σε κοινωνικές συμπεριφορές (...) Στην επιβολή ακόμη και «διά ροπάλου» της δικής μας γνώμης, στην απόρριψη κάθε μη αρεστής άποψης, στον εξοστρακισμό του διαλόγου από τη διακίνηση και διαμόρφωση των ιδεών και των αντιλήψεων. Τέτοιες πρακτικές ασφαλώς δεν έχουν θέση σε ελεύθερες και δημοκρατικές κοινωνίες» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ: «Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Το ΚΚΕ είναι βέβαιο ότι τις ταρζανιές και τους λεονταρισμούς θα τις κάνει και θα τις συνεχίσει. Εκμεταλλεύεται όμως και επενδύει στην αρνητική αίσθηση που έχει εντυπωθεί στο Πανελλήνιο για τον όποιο διάλογο περί Ασφαλιστικού» (ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ / ΤΑ ΝΕΑ).

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ; «Ολα δείχνουν ότι η πορεία αυτή δεν πρόκειται ν' ανακοπεί και, πολύ περισσότερο, ν' ανατραπεί, αν δεν αναληφθούν οι πρωτοβουλίες και δεν προωθηθούν τα μέτρα εκείνα που θα συμβάλουν στην αποφόρτιση της έντασης (...) είναι δεδομένο τι περιμένουν από εμάς όχι μόνον οι Βρυξέλλες αλλά και οι διεθνείς αγορές (...) Να δείξουμε ότι και λύσεις στο ασφαλιστικό είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε, και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε, αλλά και ρεαλιστικό πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας να καταρτίσουμε» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ