Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Ορμητικό ξεκίνημα σε κλίμα ενθουσιασμού

Σε κλίμα ενθουσιασμού ξεκίνησε χτες 1η του Δεκέμβρη η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου και της στέγασής του σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για το σκοπό αυτό κτίριο.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» και κουπόνια της Οικονομικής Εξόρμησης. Εχοντας διανύσει ένα διάστημα καλής προετοιμασίας και σχεδιασμού τέτοιου που να διασφαλίζει στο μέτρο του δυνατού την επιτυχή έκβαση αυτής της μάχης, χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ εξόρμησαν μαζικά, σηματοδοτώντας τη δυναμική εκκίνηση της Οικονομικής Εξόρμησης και θέτοντας τις βάσεις για ανάλογη συνέχεια.

Εχει ήδη διαφανεί ότι ο στόχος της Εξόρμησης που αφορά στη στέγαση του αρχείου του Κόμματος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό όχι μόνο των κομμουνιστών και κομμουνιστριών αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων που συμμερίζονται τη φροντίδα και τη σημασία που αποδίδει το ΚΚΕ στην προστασία και αξιοποίηση του αρχειακού του υλικού.

Για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τους φίλους του Κόμματος η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης εκλαμβάνεται ως μια ακόμα μάχη που θα προστεθεί στη γενική πορεία του Κόμματος για την ισχυροποίησή του, για την ενίσχυση των δεσμών του με τους εργαζόμενους, με το λαό, τη νεολαία, για μεγαλύτερη ακόμα προσφορά στους αγώνες του λαού να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Σύντροφοι στην ΚΟΑ κατά τη διάρκεια παράδοσης της «σοδειάς»
Σύντροφοι στην ΚΟΑ κατά τη διάρκεια παράδοσης της «σοδειάς»
Υπενθυμίζουμε ότι η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε να προκηρύξει άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων και να βραβεύσει τις 3 πρώτες. Στα βασικά κριτήρια συμπεριλαμβάνονται εκτός από το ποσοστό κάλυψης του πλάνου και η συμβολή της κάθε Κομματικής Οργάνωσης στην ουσιαστική συμμετοχή των ΚΟΒ στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Δείκτες αυτής της ποιοτικής ανόδου είναι η αύξηση του ποσοστού και του ύψους των μηνιάτικων συνδρομών, το ποσοστό υπερκάλυψης του ατομικού πλάνου των μελών και των ΚΟΒ, το πιο πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους σε συνδυασμό με τον αριθμό αυτών που συμβάλλουν στην κάλυψη των στόχων κάθε Οργάνωσης.

Τα παραπάνω κριτήρια καθώς και ο αριθμός οπαδών και φίλων που σχεδιασμένα θα αξιοποιηθούν αυτή την περίοδο, αποτελούν συγκεκριμένα κριτήρια στο πλαίσιο της πλατιάς και πολύμορφης εξόρμησης που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Κόμμα, συζητώντας με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο.

Τα βραβεία της άμιλλας είναι:

-- Στην 1η Κομματική Οργάνωση η απονομή της σημαίας του Κόμματος, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στην περιοχή των Πρεσπών.

-- Στη 2η Κομματική Οργάνωση ένας συμβολικός πίνακας από το φωτογραφικό Αρχείο του Κόμματος, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στο Μουσείο του Κόμματος στα Αμπελάκια.

-- Στην 3η Κομματική Οργάνωση ένα άλμπουμ φωτογραφιών σχετικών με την πορεία του Κόμματος της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στο Μουσείο Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ