Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ομπρέλα» για τους υπουργούς

«Ομπρέλα» προστασίας πάνω από τους υπουργούς της απλώνει η κυβέρνηση για την υπόθεση Βατοπεδίου, αρνούμενη πεισματικά ότι προκύπτουν πολιτικές ευθύνες.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει στην πραγματικότητα έτοιμο το αθωωτικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, επικαλούμενο ότι από καμία κατάθεση δεν προκύπτουν ευθύνες υπουργών τόσο πολιτικές όσο και ποινικές. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απόπειρες συμψηφισμού με το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευ. Αντώναρος επιτέθηκε χτες σε όσους σπεύδουν να προκαταλάβουν το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, «ξεχνώντας» ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει σπεύσει να εκδώσει αθωωτικό πόρισμα. «Βρίσκω πολύ υποκριτικό και ψεύτικο αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες, τη στιγμή μάλιστα που αυτή τη βδομάδα, από σήμερα, έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή τα πολιτικά πρόσωπα, σπεύδουν κάποιοι πολύ βιαστικά για λόγους εντυπώσεων να βγάλουν πόρισμα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρνούμενος βέβαια ότι η δική του θέση περί μη ύπαρξης πολιτικών ευθυνών έχει βγάλει λάδι εδώ και καιρό την κυβέρνηση και την πολιτική της.

«Μέχρι στιγμής, από την εξεταστική επιτροπή δεν προκύπτει καμία πολιτική ευθύνη», δήλωσε ο Γ. Τραγάκης, ο οποίος φρόντισε να δώσει το περίγραμμα του πορίσματος της πλειοψηφίας. Πρώτον, «η κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας και των παρόχθιων περιοχών δόθηκε και ολοκληρώθηκε το 2003». Δεύτερον «σε 9.800 σελίδες καταθέσεων, το όνομα Ρουσόπουλος δεν υπάρχει». Τρίτον, «υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά στις ανταλλαγές. Οτι υπήρξε πρόβλημα με τις ανταλλαγές είναι αναμφισβήτητο. Μέχρι στιγμής, όμως, από την εξέταση των διοικητικών υπαλλήλων και των άλλων μαρτύρων δεν προκύπτει κάποια πολιτική ευθύνη για τους υπουργούς».

  • Πολιτικές ευθύνες, αλλά συνολικά ...στο σύστημα «βλέπει» ο Γ. Μανώλης: «Θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη του συστήματος της πολιτικής στο σύνολό της» είπε χαρακτηριστικά (στον «Αλφα 9,89»), συμπληρώνοντας ότι «ευθύνες ποινικές δε βλέπω».

Σχολιάζοντας τη χτεσινή κατάθεση του Κύπριου επιχειρηματία Α. Κοιρανίδη, ο γαλάζιος βουλευτής και μέλος της Εξεταστικής Κ. Μαρκόπουλος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα μετακυλίσει τις ευθύνες στους επικεφαλής της Μονής. «Αποδεικνύεται», είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, «ότι τα ράσα είναι καλύτεροι επιχειρηματίες από πολλούς άλλους εξ ημών, όσοι ασχολούνται με τα επιχειρηματικά. Χρησιμοποίησαν τον τίτλο του δημοσίου και το ράσο, το οποίο φοράνε, για να κάνουν τις καλύτερες μπίζνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ