Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με εντατικούς ρυθμούς στη μοιρασιά του πακέτου στήριξης των τραπεζών

Συνεχίζει η κυβέρνηση την αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου. Οπως φάνηκε και από τη χτεσινή επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν πρόκειται να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει (ούτε) τους αγρότες από τη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Αντίθετα προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς στη μοιρασιά του πακέτου στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ. Μέσα στο μήνα αναμένεται να προσφερθούν στις τράπεζες τα πρώτα 2 δισ. ευρώ. Η μοιρασιά του πακέτου αναμένεται να είναι το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο.

Παράλληλα, από το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζουν οι «διαρροές» περί νέου πακέτου «παροχών» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Οικονομίας. Το «πακέτο» αυτό, σύμφωνα με τις διαρροές, θα οριστικοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 11 και 12 του μήνα και θα ανακοινωθεί κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Επί της ουσίας, βέβαια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα ψίχουλα που εδώ και καιρό προαναγγέλλουν οι κυβερνώντες.

Η τακτική αυτή προβάλλεται ως στάση «σοβαρότητας και υπευθυνότητας» σε αντίθεση με αυτή της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, που, σύμφωνα με την κυβερνητική λογική, εκφράζουν όσοι ζητούν ενίσχυση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν μπορεί όμως την ίδια στιγμή να αποκρυβεί ο προβληματισμός και η ανησυχία που υπάρχει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για το γεγονός ότι δεν ανακόπτεται η καθοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις παρά τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής. Απόρροια της εσωστρέφειας και της γκρίνιας είναι η επαναφορά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας του ανασχηματισμού ως κίνησης που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να δημιουργήσει την εικόνα ενός «νέου δυναμικού ξεκινήματος»... Τέτοια διάσταση του έδωσε ο Λ. Ζαγορίτης δηλώνοντας (στα χτεσινά «Νέα») ότι με τον ανασχηματισμό «θα δοθεί μια νέα ώθηση». Επανέλαβε όμως ότι «το πιο σημαντικό, όμως, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι να εγγυηθούμε τη σταθερότητα της χώρας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ