Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Παράσταση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για την εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της Υγείας, για την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στον ευαίσθητο αυτό χώρο, οργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα Τρίτη 2 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ. «Η υπόθεση της Υγείας αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καλεί να πάρουν μέρος στην παράσταση Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τις τοπικές Γραμματείες σε όλη την Ελλάδα, τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες παρεμβάσεων και διαμαρτυριών σε όλη την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, την υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών, την έλλειψη κλινών που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ακόμη, τα μεγάλα προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχουν δημιουργηθεί στους δημόσιους υπάλληλους και τις οικογένειές τους από την κρατική υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, στα ελλείμματα του ΟΠΑΔ, για τα οποία οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

Το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων διεκδικεί:

  • Η κυβέρνηση άμεσα να χρηματοδοτήσει επαρκώς τον ΟΠΑΔ, ώστε να εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.
  • Καμιά επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ