Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ... ΣΤΑΛΙΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΝΑΙ» ΤΟ «ΟΧΙ»! «Δύο ταμεία για το "Ναι" στο Σχέδιο Ανάν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Θα βάλουμε τα χρήματα στο στόμα τους" ανέφερε κυνικά στο τηλεγράφημά του ο τότε αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία Μ. Κλόσον (...) Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημιούργησε ειδικό ταμείο στην αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας το οποίο ασχολείται με "ευαίσθητες πολιτικές δραστηριότητες" στην Κύπρο και ελέγχεται από τον εκάστοτε πρέσβη. Πρόκειται για το Bi-Communal Support Program που συνήθως παρουσιάζεται από τους αμερικανούς διπλωμάτες και τους δημοσιογράφους που τους εξυπηρετούν ως ένα αθώο πρόγραμμα το οποίο υποτίθεται πως έχει σχέση με την Παιδεία, την επαγγελματική ανάπτυξη και την εκπαίδευση (νέων) ηγετών. Αντίθετα απ' ό,τι παρουσιάζεται το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιείται ως εργαλείο επιβολής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής (...) το έγγραφο είναι το μοναδικό - από τα εκατοντάδες που εξασφάλισαν ερευνητές - το οποίο παραδόθηκε αυτούσιο (...) δεν αποκλείεται με την ενέργειά τους αυτή να προειδοποιούν εμμέσως Κύπριους πολιτικούς που συνεργάστηκαν μαζί τους» (ο Μ. Ιγνατίου στο ΕΘΝΟΣ).

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ... «Οι δύο όψεις του νομίσματος. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω της οικονομικής κρίσης χάνουν τη δουλειά και τα σπίτια τους και μερικές δεκάδες δισεκατομμυριούχοι έχουν βάλει στόχο να αποκτήσουν το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Η Αστον Μάρτιν One-77 κοστίζει 1.500.000 ευρώ. Ανάμεσα στους πλούσιους κατοίκους του πλανήτη Γη, μόνο 77 πρόλαβαν να παραγγείλουν την Αστον Μάρτιν One-77. Μέσα σε λίγες μέρες η λίστα με τους υποψήφιους αγοραστές συμπληρώθηκε και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση 77 λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων κατέβαλαν 250.000 ευρώ ως προκαταβολή» (το ρεπορτάζ στο «Εψιλον» / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

...ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΟΥΣ: «Ο 44χρονος πάμπλουτος Σεργκέι Ροντιόνοφ (...) μεγιστάνας του Τύπου, των εκδόσεων και των Τραπεζών (...) πλήρωσε για να εκδοθεί βιβλίο με τη γυναίκα του γυμνή σε διάφορες εκδοχές και από την καλύτερη φωτογράφο γυμνών (...) "ένα δικαστήριο έκρινε πως είναι παράνομη η φωτογραφία της ρεκλάμας μου (...) ο Στάλιν απαγόρευε τις εκτρώσεις, την ομοφυλοφιλία και τον ερωτισμό, την ίδια στιγμή που ξεκίνησε η μεγάλη τρομοκρατία της δεκαετίας του '30" λέει η Ροντιόνοβα. Εντάξει, η κυρία έχει και πολιτική άποψη! Του κώλου...» (το ρεπορτάζ από την Τίνα Κουλουφάκου / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ