Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Χολή για το δίκιο και τις κατακτήσεις των εργαζομένων

Σε ένα βαθιά ταξικό παραλήρημα, ο Γ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ επειδή υπερασπίζεται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης

Σε ένα αντεργατικό και αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα «ήταν κεκτημένα μιας άλλης εποχής, κάτω από εκβιασμούς οι οποίοι έγιναν σε αδύναμες κυβερνήσεις που εύκολα προσχωρούσαν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο». Ως παράδειγμα ανέφερε το 14ο μισθό, λέγοντας πως «όταν ο Καραμανλής τσακώθηκε με τα ανάκτορα το 1963 και παρέλαβε ο Πιπινέλης, ήταν έωλος και μετέωρος στον ανένδοτο αγώνα που έκανε τότε ο Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης και οι άλλοι, προκειμένου να δημιουργήσει μια ευφορία έδωσε (σ.σ. ο Πιπινέλης) τον 14ο μισθό».

Επίσης, υποστήριξε ότι είναι ενάντια στην ανάπτυξη της χώρας το δικαίωμα στην απεργία, λέγοντας πως «όποιος θέλει, όποτε γουστάρει, κλείνει το εργοστάσιο». Οσον αφορά το ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε ότι «ακούμε το ΚΚΕ να λέει "νόμος, δίκαιο, το δίκιο του εργάτη". Οχι, υπέρτατος νόμος είναι η πατρίδα. Στην πατρίδα εντάσσεται ο εργάτης και ο υπάλληλος και ο αγρότης και ο φοιτητής και ο άνεργος. Υπέρτατος νόμος είναι να σωθεί η πατρίδα. Και γι' αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι θυσίες».

Ως γνήσιος κήρυκας των συμφερόντων του κεφαλαίου, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κοινωνία είναι αταξική και γι' αυτό πρέπει να πληρώσουν όλοι για μια κρίση που τη δημιούργησαν το κεφάλαιο και η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη του. Και, βέβαια, αναγνωρίζει στο κόμμα του να παίζει ρόλο βαστάζου του κεφαλαίου, αλλά ενοχλείται και επιτίθεται στο ΚΚΕ επειδή το Κόμμα έχει από την ίδρυσή του επιλέξει την άλλη όχθη, αυτήν της εργατικής τάξης και με τη δράση του μπαίνει στο μάτι της αστικής τάξης και του συστήματος που την υπηρετεί.

Πληρωμένη απάντηση

Πληρωμένη απάντηση στον Γ. Καρατζαφέρη έδωσε κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. «Φαίνεται - είπε - ότι δε γνωρίζει την ιστορία του εργατικού, λαϊκού κινήματος της χώρας. Απέναντι σε πανίσχυρες κυβερνήσεις αλλά και μέσα από δικτατορίες, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα γενικότερα απέσπασε κεκτημένα, τα οποία τα θεωρεί ως τέτοια και τώρα, και παλεύει για να μην του τα πάρουν πίσω. Δηλαδή, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το οκτάωρο, ο μισθός, το μεροκάματο, η Κοινωνική Ασφάλιση». Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν κλείνουν οι εργάτες τα εργοστάσια. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργοδότες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, γιατί αυτό προστάζει το συμφέρον τους. Δηλαδή οι δυόμισι χιλιάδες εργάτες του Λαναρά φταίνε που έκλεισε ο Λαναράς τα εργοστάσιά του;».

Τέλος, επισήμανε: «Για εμάς η πατρίδα δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Δεν μπορεί να λέμε ότι δεν ισχύουν τα κεκτημένα των εργαζομένων, γιατί τότε αυτομάτως φαίνεται ότι νόμος είναι το δίκαιο του ισχυρού και αυτό ταυτίζεται με την πατρίδα, όπως έγινε χτες και όπως έγινε και προχτές. Εμείς, ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μπορεί να δεχόμαστε επιθέσεις από μεγάλα συμφέροντα και από πολιτικούς παράγοντες. Ομως, δε θα τα διπλώσουμε. Θα είμαστε εκεί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, για να υπερασπιστούμε κεκτημένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ