Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζητάνε και τα ρέστα

«...οι εργασιακές σχέσεις με τη Διοίκηση της Ενωσης είναι άριστες...». Με αυτή τη φράση απαντά το ΔΣ του Σωματείου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Αιγίου, με αφορμή την Επερώτηση του ΚΚΕ που κατήγγειλε αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών - ΠΕΣ (η πλειοψηφία του ΔΣ είναι ΠΑΣΟΚ).

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ καταγγέλλει πως η ΠΕΣ πρωτοστατεί στην επιβολή αντεργατικών μέτρων και επιχειρεί να γενικεύσει τις ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας, πιέζει 5 μόνιμους εργαζόμενους να παραιτηθούν και να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση στο όνομα της μείωσης του κόστους λειτουργίας της Ενωσης, καθώς και ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντικαταστήσει την κάρτα των εργατοϋπαλλήλων με μηχάνημα ελέγχου δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Είναι φανερό πως το θράσος των εν λόγω συνδικαλιστών δεν έχει όρια, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην ΠΕΣ πιέζονται στο όνομα της μείωσης του κόστους με το χυδαίο επιχείρημα ότι απαλλάσσουν τους αγρότες, μέλη της Ενωσης, από έξοδα, «λησμονώντας» πως οι εργαζόμενοι και οι αγρότες δημιούργησαν το «θηρίο» που λέγεται ΠΕΣ και την έκαναν κερδοφόρα.

Σε απάντησή της η Αχτιδική Επιτροπή Υπαίθρου Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για τα γεγονότα που καταγγέλλει το ΚΚΕ δε λένε κουβέντα. Δεν έκαναν ούτε μια παρέμβαση για να υπερασπίσουν τους εργατοϋπαλλήλους της Ενωσης, για τις απολύσεις των μόνιμων και για τη συνεχή εκμετάλλευση εργαζομένων με τις ολιγόμηνες συμβάσεις. Ούτε τώρα, ούτε το 2007 και το 2008. Αλλωστε οι συγκεκριμένοι "συνδικαλιστές" του ΠΑΣΟΚ είναι και οι προϊστάμενοι στην ΠΕΣ με παχυλούς μισθούς. Αυτός είναι ο ορισμός του κυβερνητικού συνδικαλισμού της εργατικής αριστοκρατίας. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, γιατί έχουν "άριστες" εργασιακές σχέσεις με τη διοίκηση της ΠΕΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ