Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την άποψη ότι το «Κυπριακό δεν είναι εύκολο να λυθεί αλλά οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων έχουν κάνει πρόοδο στις συνομιλίες», εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Στο μεταξύ, νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε χτες το ΔΗΣΥ, με αφορμή το ζήτημα της αποστρατικοποίησης ή όχι της Κύπρου, σε ενδεχόμενη λύση, επαναφέροντας την απαίτηση ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟικό σχηματισμό του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, υπογράμμισε ότι είναι διαχρονικά συμφωνημένη θέση της ελληνοκυπριακής κοινότητας η πλήρης αποστρατικοποίηση, έχει καθοριστεί από το Εθνικό Συμβούλιο, επιδιώχθηκε και από πέντε προηγούμενους προέδρους και περιλαμβάνεται σε αριθμό ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Χτες στην Αθήνα σε ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ παρουσιάστηκε η έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία, με τίτλο «η Τουρκία στην Ευρώπη, σπάζοντας το φαύλο κύκλο». Τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας το Κυπριακό, ως «πρόσχωμα», το οποίο πρέπει να επιλυθεί, με την ενεργό συμμετοχή στις συνομιλίες των ενδιαφερόμερων μερών, όπως είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, η ΕΕ και ο ΟΗΕ, προκρίνοντας μία προσυμφωνημένη λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ