Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σιγοντάρει και πιέζει για αντιδραστικά μέτρα

Η κυβέρνηση και η ΕΕ δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη συνηγορία από τις θέσεις που διατύπωσε ο Αντ. Σαμαράς, σχολιάζει το ΚΚΕ

Συγκεκριμένες και «καθαρές» προτάσεις για την έξοδο από την κρίση προς όφελος των επιχειρήσεων και τη μετακύλιση των βαρών στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών, κατέθεσε την Τετάρτη ο Αντ. Σαμαράς από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της «αντιπολιτευτικής» τακτικής που θα τηρήσει στο επόμενο διάστημα.

Η στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αναγορεύτηκε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ ως «ύψιστη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής», υπογραμμίζοντας μάλιστα τον επείγοντα χαρακτήρα που έχει η λήψη των σχετικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης για «ενισχυμένη» παρέμβαση του κράτους υπέρ του κεφαλαίου, ζήτησε: Παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο όνομα της μείωσης της ανεργίας, γενικότερα ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους από το κράτος. «Δε θα πνίξουμε την αγορά για να σώσουμε τα δημόσια οικονομικά», τόνισε χαρακτηριστικά, τασσόμενος έμμεσα πλην σαφώς υπέρ της δραστικής περικοπής των κοινωνικών δαπανών, αλλά και του παγώματος των μισθών στο δημόσιο τομέα.

Ακόμα ζήτησε απελευθέρωση των κλειστών αγορών (εφαρμογή της οδηγίας Μπολκενστάιν), σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και απαγόρευση των διαδηλώσεων, που όπως είπε «σκοτώνουν το εμπόριο και την οικονομία».

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη συνηγορία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ από τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ υπέρ των νέων φοροαπαλλαγών και της μείωσης των όποιων εισφορών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε ως νέα την παλιά και αποδεδειγμένα αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ