Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
«Αναμενόμενη τραγωδία» σε νυχτερινό κέντρο

ΠΕΡΜ.--

Ημέρα εθνικού πένθους η χτεσινή για τη Ρωσία για τα 113 θύματα της τραγωδίας στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην πόλη Περμ στα Ουράλια. Πάνω από 140 άνθρωποι τραυματίστηκαν - από τους οποίους οι 28 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ξέσπασε πυρκαγιά μέσα στο κέντρο διασκέδασης κατά τη διάρκεια παρουσίασης πυροτεχνημάτων!

Καθώς ο χώρος γέμισε με τοξικό καπνό και άρχισε το ξύλινο ταβάνι να καίγεται, οι παρευρισκόμενοι πανικόβλητοι επιχείρησαν να βγουν από την αίθουσα από τη μοναδική έξοδο, ποδοπατώντας άλλους. Το περιστατικό δείχνει εκτός των άλλων και την ασυδοσία του κεφαλαίου του χώρου ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων και του ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης. Ο Πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διέταξε να συσταθεί ειδική επιτροπή για να χειριστεί την υπόθεση και ζήτησε να εξαντληθεί η αυστηρότητα του νόμου στην τιμωρία των ενόχων.

Πάντως, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως είχε διαπιστωθεί στη διάρκεια της χρονιάς πως στο συγκεκριμένο κτίριο δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας. Στο κτίριο - μεταξύ άλλων - είχε καταργηθεί η κανονική έξοδος κινδύνου με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μία έξοδος από την αίθουσα του κέντρου διασκέδασης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εκτακτων Καταστάσεων της χώρας, στη Ρωσία πέθαναν το 2008 εξαιτίας πυρκαγιών 15.165 άνθρωποι, από τους οποίους οι 584 παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ