Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Σε συνέδριο η CGT

ΠΑΡΙΣΙ.-- Εξαπολύοντας επίθεση σε όσους τον επικρίνουν για ενδοτικότητα στο «διάλογο» με την κυβέρνηση Σαρκοζί και για «ήπιων τόνων αντιδράσεις» σε επίπεδο συνδικαλιστικό, άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου της CGT, που πρόσκειται στο Γαλλικό ΚΚ, ο απερχόμενος γραμματέας της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, Μπερνάρ Τιμπό. Ο Τιμπό απάντησε έτσι ουσιαστικά σ' ένα ρεύμα συνδικαλιστικών στελεχών του οποίου επικεφαλής έχει τεθεί ο Ξαβιέ Ματιέ, συνδικαλιστής στη βιομηχανία ελαστικών «Continental» στην περιοχή Clairoix.

Επίσης, κατήγγειλε την ασκούμενη πολιτική ότι «μοιράζει τις ευθύνες της κρίσης στους εργαζομένους, ενώ τα κέρδη περιορίζονται στους λίγους» και ότι προωθεί την ευελιξία και την εργασιακή ανασφάλεια. Παρά τις επικρίσεις, πάντως, εκτιμάται ότι ο Τιμπό θα επανεκλεγεί για τέταρτη φορά επικεφαλής της CGT στο τέλος του συνεδρίου την Παρασκευή.

Παράλληλα με το συνέδριο, η CGT, όπως και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ετοιμάζουν απεργίες 24ωρες, προειδοποιώντας και για επ' αόριστον κινητοποιήσεις, εντός της εβδομάδας, κυρίως με μισθολογικά αιτήματα, οι κλάδοι των εκπαιδευτικών, των σιδηροδρομικών, των εργαζομένων στην υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων σε ΑΤΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ