Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Εναρξη της υποκριτικής συνάντησης

Τα ...κλουβιά για διαδηλωτές έτοιμα στη Δανία
Τα ...κλουβιά για διαδηλωτές έτοιμα στη Δανία
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--Εάν δεν πετύχουμε μία διεθνή συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές τότε ίσως χάσουμε την καλύτερη ευκαιρία για την επίτευξη αυτού του στόχου, υποστήριξε χτες η υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας Κόνι Χεντεγκάαρντ, που προεδρεύει της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα που ξεκίνησε χτες στην Κοπεγχάγη και ολοκληρώνεται στις 18 του μήνα.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως δε θα επιτευχθεί ο στόχος «για μία νομικώς δεσμευτική συμφωνία που θα περιορίζει διεθνώς τα αέρια του θερμοκηπίου», λόγω των μεγάλων αντιθέσεων που εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ πλούσιων καπιταλιστικών χωρών και αναπτυσσόμενων. Κυρίως όμως γιατί το δήθεν ενδιαφέρον των αξιωματούχων για το περιβάλλον δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η προσπάθεια μέσω της λεγόμενης «πρασινής ανάπτυξης» να επιτευχθεί νέο πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο μεσούσης της καπιταλιστικής κρίσης...

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σουηδίας, Αντερς Καρλγκρεν, μιλώντας εκ μέρους της ΕΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα του προκαλέσει κατάπληξη» εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έρθει την επόμενη βδομάδα στην Κοπεγχάγη μόνο και μόνο για να επαναλάβει όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη βδομάδα σε δελτία Τύπου.

Η σύνοδος άρχισε νωρίτερα με την προβολή στιγμιότυπων βιντεσκόπησης από παιδιά δεκάδων χωρών του πλανήτη που καλούσαν τους ηγέτες να τους επιτρέψουν να μεγαλώσουν χωρίς να απειλούνται με καταστροφές λόγω των κλιματικών αλλαγών...

Το ίδιο 24ωρο, χιλιάδες διαδηλωτές αρχίζουν να κατακλύζουν την Κοπεγχάγη ενόψει κεντρικών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει για το ερχόμενο Σάββατο (12/12) και την μεθεπόμενη Τετάρτη (16/12).

«Παρών» δίνουν και περίπου 6.000 Δανοί αστυνομικοί που έχουν κατακλύσει κάθε μέρος της πόλης εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα σκληρής αστυνόμευσης.

Οι όποιες «αποφάσεις» αναμένεται να ληφθούν την επόμενη βδομάδα οπότε αναμένονται στην Κοπεγχάγη 110 ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ