Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σειρά αιματηρών επιθέσεων

Νέο μακελειό στη Λαχώρη
Νέο μακελειό στη Λαχώρη
ΛΑΧΩΡΗ - ΠΕΣΑΒΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Κλιμακώνεται η βία στο Πακιστάν καθώς όλο και περισσότερο εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν. Διπλή βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αγορά της Λαχώρης, σε ώρα αιχμής, όπου τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 35 τραυματίστηκαν. Παράλληλα καμικάζι χτύπησε έξω από δικαστήριο της Πεσαβάρ, μέσα σε πλήθος ανθρώπων, με αποτέλεσμα 10 να χάσουν τη ζωή τους και 44 ακόμα να τραυματισθούν.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, η πακιστανική κυβέρνηση απέδωσε, όπως πάντα, τις επιθέσεις σε «ισλαμιστές μαχητές», εντάσσοντάς τες στα «αντίποινα» που αναμένει ως αποτέλεσμα της εντεινόμενης στρατιωτικής δραστηριότητάς της στην περιοχή των φυλών, με στόχο τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον δήθεν «ανταρτών των Ταλιμπάν». Επιχειρήσεις που σε κάθε περίπτωση συνδέονται με τα αμερικανικά σχέδια κατοχής για το γειτονικό Αφγανιστάν, με το Πακιστάν να χαρακτηρίζεται ως «η φυσική» συνέχεια του πολέμου...

Στο μέτωπο του Αφγανιστάν, εντείνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ οι ενισχύσεις των ΝΑΤΟικών συμμάχων να ακολουθήσουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα και να έχουν αναπτυχθεί έως τα μέσα του 2010. Παράλληλα οι ΗΠΑ ζητούν οι ενισχύσεις των συμμάχων να ξεπεράσουν τις 7.000 και να φτάσουν τις 10.000 στρατιώτες, ενώ ήδη μέσα στο Δεκέμβρη αναμένονται οι πρώτοι 1.500 νέοι Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν, που θα ανοίξουν το σχέδιο των 30.000 που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.

Ούγγροι κομμουνιστές: Να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικοί, έξω από το ΝΑΤΟ

Το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση του Ούγγρου πρωθυπουργού Γκόρντον Μπαϊνάι να αποστείλει επιπλέον 200 Ούγγρους στρατιώτες στο Αφγανιστάν και απαιτεί να επιστρέψουν όλοι οι Ούγγροι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και κατοχή. Η συμμετοχή στη στρατηγική Ομπάμα είναι έγκλημα σημειώνει και επιπλέον απαιτεί να αποχωρήσει η χώρα από το ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως από την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία η Ουγγαρία έχει συμμετάσχει σε τρεις πολέμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ