Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΝΑΤΟ
Προτρέπουν ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

ΒΕΛΙΡΑΔΙ.-- «Αποφασιστικής σημασίας» είναι για την «μακροπρόθεσμη ασφάλεια και σταθερότητα των ευρω-ατλαντικών θεσμών» η εκεί ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων, ισχυρίστηκε ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν σε συνέντευξή του στη σερβική ημερήσια εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου που δημοσιεύτηκε χτες.

Ο Ράσμουσεν υποστηρίζει τις προσπάθειες της Σερβίας για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, λέγοντας ωστόσο πως είναι στο χέρι των Σέρβων πολιτών να αποφασίσουν εάν αυτή η εξέλιξη θα είναι προς το όφελος της Σερβίας...

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως είναι εμπόδιο στην αύξηση της συνεργασίας του Βελιγραδίου με το ΝΑΤΟ η πρόσφατη διακήρυξη ουδετερότητας που ψήφισε η σερβική βουλή, ο Ράσμουσεν το αρνήθηκε, αναφέροντας ως παράδειγμα την ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟικό πρόγραμμα «Σύμπραξη για την Ειρήνη».

Το ίδιο 24ωρο ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς μετέβη στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα περιφερειακής και διμερούς συνεργασίας, αλλά και το θετικό κλίμα στις σχέσεις Σερβίας - ΗΠΑ μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Tζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα στο Βελιγράδι και οι προτεραιότητες της βαλκανικής εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ