Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Απεργία μέσα στις γιορτές του ιπτάμενου προσωπικού της ΒΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με συντριπτική πλειοψηφία 92,49% το ιπτάμενο προσωπικό της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways (ΒΑ) ενέκρινε την πρόταση του συνδικάτου Unite για συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των γιορτών σε διαμαρτυρία για την περικοπή επιπλέον 1.200 θέσεων εργασίας, για πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια και την εγκαθίδρυση ενός «συστήματος δύο ταχυτήτων» μέσω της πρόσληψης νέων εργαζομένων με κατώτερους όρους.

Ηδη το Συνδικάτο το Unite ξεκίνησε τη διαδικασία κατάθεσης της προειδοποίησης για την απεργία, η οποία θα αρχίσει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου και όπως σημειώνεται από τα βρετανικά ΜΜΕ θα είναι η πρώτη απεργία του ιπτάμενου προσωπικού στους κόλπους της BA από το 1997. Παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί εκ μέρους των εργαζομένων όπως αναφέρουν στελέχη του Unite, «το ιπτάμενο προσωπικό είναι πάντα ανοικτό σε διαπραγματεύσεις» διαμαρτύρεται

  • Τη συμφωνία εξαγοράς της ενεργειακής XTO Energy ανακοίνωσε η Exxon Mobil. Η Exxon έχει κινηθεί ταχύτατα στην απόκτηση πολύτιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, και τώρα αποκτά και την XTO, η οποία διαθέτει δικαιώματα εκμετάλλευσης σε κοιτάσματα που ανέρχονται στα 1,27 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
  • Συνομιλίες με την ολλανδική Spyker Cars NV φαίνεται ότι ξεκινά η General Motors, μετά την αναπροσαρμογή των σχεδίων της, αναφορικά με την πώληση της σουηδικής θυγατρικής της, Saab.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ