Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διαμαρτυρία για φυλακίσεις μελών του ΚΚΡΟ

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), απευθύνθηκε με επιστολή στον Ρώσο Πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, με την οποία διαμαρτύρεται για τη φυλάκιση δυο νέων μελών του ΚΚΡΟ, του Αλεξέι Νικίφοροφ και του Σεργκέι Ροζκόφ.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, ο Αλεξέι Νικίφοροφ καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου για τη συμμετοχή στη δράση της απαγορευμένης οργάνωσης «Εθνικο-μπολσεβίκικο κόμμα» (ΕΜπΚ). Ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ αναφέρει πως ο Α. Νικίφοροφ είχε γίνει μέλος του ΚΚΡΟ αμέσως μετά την απαγόρευση του ΕΜπΚ κι έτσι αυτή η ποινική δίωξη σε βάρος του θα έπρεπε να είχε διακοπεί σύμφωνα με το άρθρο 282/2 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας, όμως αυτό δεν έγινε. Ο Αλεξέι είναι ο μοναδικός υποστηρικτής της οικογένειάς του, είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού, όμως αυτά τα στοιχεία δεν πάρθηκαν υπόψη.

Ο Σεργκέι Ροζκόφ είναι νέος δημοσιογράφος από την πόλη Τουαπσέ, μέλος του ΚΚΡΟ και συνελήφθη στις 2 Ιουνίου του 2008 την ώρα που κάλυπτε δημοσιογραφικά μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν κοντά στο κτίριο της Διοίκησης της περιοχής του Τουαπσέ. Ο ίδιος δηλώνει πως κατέχει αποδείξεις νοθείας του δημοψηφίσματος, που είχε πραγματοποιηθεί σχετικά με την ενοποίηση της πόλης Τουαπσέ με την ευρύτερη περιοχή της.

Ο Σ. Ροζκόφ είναι άτομο με ειδικές ανάγκες (βαθμό αναπηρίας 3ου βαθμού, έχει ένα μόνο πνεύμονα) και κατηγορείται πως επιτέθηκε σε 6 αστυνομικούς στο σπίτι του. Η πραγματικότητα είναι πως ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών χρονών.

«Θεωρούμε πως η έκδοση τόσο βαριών ποινών με αμφίβολες κατηγορίες, που ορισμένες μάλιστα δεν αποδεικνύονται, σε βάρος κοινωνικά ενεργών νεολαίων, έχει σκοπό να ασκήσει πίεση στους πολιτικούς αγωνιστές γενικά και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της τήρησης του δικαίου και μπορεί να καταφέρει πλήγμα στην εικόνα της Ρωσίας ως δημοκρατικού κράτους δικαίου. Ζητάμε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του δικαίου και να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται τα όργανα δικαιοσύνης ως εργαλείο πολιτικών διώξεων», καταλήγει στην επιστολή του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ