Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ - ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Κατέσχεσαν 35 τόνους όπλα σε αεροπλάνο

ΜΠΑΝΚΟΝΓΚ.-- Ενα περίεργο περιστατικό συνέβη πριν τρεις μέρες με αεροσκάφος που φέρεται να είναι προέλευσης ΛΔ Κορέας. Το αεροσκάφος τύπου «Ιλιούσιν 76» κρατείται απ' τις ταϊλανδικές αρχές. Το πλήρωμα (τέσσερις απ' το Καζακστάν και ένας Λευκορώσος), όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, συνελήφθη με την κατηγορία της λαθρεμπορίας όπλων, όταν οι έρευνες των ταϊλανδικών αρχών - έπειτα από πληροφόρηση που πήραν από τις αμερικανικές και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες - εντόπισαν όπλα 35 τόνων μέσα στο αεροσκάφος αφότου αυτό προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Μπανκόνγκ το βράδυ της Παρασκευής λόγω προβλήματος στο σύστημα τροχών.

Το πλήρωμα αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας πως νόμιζε ότι το φορτίο ήταν γεωτρύπανα με προορισμό χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και την Ουκρανία που ήταν και ο τελικός σταθμός.

Στρατιωτική πηγή έκανε γνωστό ότι το αεροπλάνο μεταφέρθηκε σε στρατιωτική βάση στη Βόρεια Ταϊλάνδη για να εξεταστούν τα κιβώτια που μετέφερε και εξακολουθούν να είναι σφραγισμένα από ειδικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ