Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Το Μέτωπο στο στόχαστρο των ταγμάτων θανάτου

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Οι δολοφονίες στελεχών και μελών του Μετώπου ενάντια στο Πραξικόπημα μέρα με τη μέρα αυξάνονται δραματικά ενόσω οι πολιτικές διεργασίες, στο παρασκήνιο και το προσκήνιο, συνεχίζονται.

Δολοφονημένος με δύο σφαίρες στο κεφάλι βρέθηκε χτες τα ξημερώματα ο Γουόλτερ Τρότσες, στο κέντρο της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα. Καθώς φαίνεται οι δολοφόνοι του αυτή τη φορά τα κατάφεραν αφού είχε απαχθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από κουκουλοφόρους που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της DNIC, είχε βασανιστεί οικτρά, αλλά κατόρθωσε να δραπετεύσει, καταγγέλλοντας μάλιστα στις εθνικές και διεθνείς αρχές τις απαγωγές και τους εμπλεκόμενους.

Την ίδια στιγμή, σε πολιτικό επίπεδο η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την πιθανή συνάντηση του εκλεγμένου - με εκλογική διαδικασία που έχει χαρακτηριστεί παράνομη και δεν αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των χωρών της περιοχής - προέδρου Πορφίριο Λόμπο και του προέδρου Μανουέλ Σελάγια. Η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Δομινικανή Δημοκρατία αναβλήθηκε καθώς οι πραξικοπηματίες δεν άφησαν τον Σελάγια να ταξιδέψει το Μεξικό. Ο Πορφίριο Λόμπο δηλώνει ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Σελάγια οπουδήποτε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ