Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Κλιμακώνεται συνεχώς η εκστρατεία τρόμου

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Η εκστρατεία τρομοκράτησης και συντριβής του λαϊκού κινήματος κλιμακώνεται.

Αποκεφαλισμένος, με χέρια δεμένα και σώμα με εμφανή σημάδια από τα βασανιστήρια βρέθηκε στην Μπαρακόα, της επαρχίας Κορτές, ο Κάρλος Τούρκιος, επικεφαλής των δυνάμεων του Μετώπου ενάντια στο Πραξικόπημα στην Κορτές, όπως ανακοίνωσε ο δρ. Αντρές Παβόν, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ονδούρας (Codeh).

Ο Τούρκιος είχε απαχθεί την προηγούμενη ημέρα τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Τσολόμα από ένοπλους που έφεραν τα διακριτικά των ομάδων κρούσης των μυστικών υπηρεσιών DGIC κατήγγειλε ο Παβόν προσθέτοντας ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της δολοφονίας» και όλων όσων έχουν προηγηθεί εντάσσονται σε έκθεση που θα αποσταλεί και στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ώστε καθώς «είναι κάτοχος και του Νόμπελ Ειρήνης θα "μπορεί" να μας εξηγήσει πώς μπορούν να σταματήσουν αυτές οι δολοφονίες».

Εν τω μεταξύ, φόβοι εκφράζονται και για τους Οσμάν Αλέξις Ουγιόα και Μάριο Ρενέ Αγιάλα Ερνάντες, ηγετικά στελέχη του Ενωμένου Κινήματος Αγροτών του Αγκουάν-MUCA οι οποίοι αγνοούνται από την προηγούμενη βδομάδα, όταν απήχθησαν από ενόπλους στη Σιναλόα της επαρχίας Κολόν.

Τέλος, οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις ενάντια στο πραξικόπημα συνεχίστηκαν τόσο στην Τεγκουσιγκάλπα όσο και το Σαν Πέδρο Σούλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ