Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η ένταση και η σκανδαλολογία

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Παρουσιάστηκε το Σάββατο από τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, στο κοινοβούλιο της χώρας η λίστα των υπουργών που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, με τον γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν, να χαιρετίζει το διορισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος. Σε δηλώσεις του ο Α. Ράσμουσεν δήλωσε ότι οι κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν «ανανεώνουν και ενισχύουν τις δεσμεύσεις τους και θα συνεχίσουν να βοηθούν το Αφγανιστάν και τη νέα του κυβέρνηση, κυρίως για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών και για την ανάληψη μεγαλύτερης υπευθυνότητας από το κράτος στο στόχο της πάταξης της διαφθοράς», ενώ η Αυστρία κατηγορεί τις ΗΠΑ για σκληρές πιέσεις προκειμένου να συνεισφέρει περισσότερες δυνάμεις στα κατοχικά στρατεύματα του Αφγανιστάν, με την Ουάσιγκτον να απορρίπτει τις κατηγορίες.

Στο Αφγανιστάν εξακολουθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς χτες, σε οδομαχίες που πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Πακτίς, δύο φερόμενοι ως αντάρτες των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν, με τις κατοχικές δυνάμεις να ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν νέα επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Πακιστάν υπό τον Πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι αναζητά συμμάχους στους κόλπους της αντιπολίτευσης προκειμένου να εξομαλυνθεί η εναντίον της πολεμική που δημιουργήθηκε με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναιρέσει το προεδρικό διάταγμα του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ, το οποίο έδινε ασυλία στον πρόεδρο της χώρας και ακόμα 8.000 προσωπικότητες του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, που ενέχονταν σε σκάνδαλα και κατηγορούνται για διαφθορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ