Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις αντεπαναστατικές ενέργειες

ABANA.--

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ανατρέψει τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Κούβας με διάφορα ανατρεπτικά μέσα συνεχίζονται και εντείνονται τις τελευταίες βδομάδες, σημείωσε την Κυριακή ο Κουβανός Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο κατά τη διάρκεια της τελευταίας για το 2009 συνόδου της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας. Τόνισε ότι οι ανοικτές και οι μυστικές προκλήσεις αντεπαναστατικών ενεργειών αυξάνονται καθώς ο εχθρός παραμένει δραστήριος, όπως πάντα, κάτι που φάνηκε και από την σύλληψη Αμερικανού πολίτη που «επιδιδόταν στην παράνομη διανομή εκλεπτυσμένων μέσων δορυφορικής επικοινωνίας σε ομάδες της "κοινωνίας των πολιτών" μηχανορραφώντας κατά του λαού μας». Ο Ραούλ Κάστρο υπογράμμισε πως η χρηματοδότηση τέτοιων ενεργειών προέρχεται «από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό (σ.σ. των ΗΠΑ) ,όπου περιλαμβάνεται ένα κονδύλι 55 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου». Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει πως από τις 5 Δεκεμβρίου κρατείται ένας Αμερικανός πολίτης ο οποίος διένειμε φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα στους λεγόμενους Κουβανούς «αντιφρονούντες», δηλαδή στους μισθοφόρους των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της αντεπαναστατικής εκστρατείας που γίνεται, το Ιδρυμα «Λεχ Βαλέσα» διοργανώνει στις 13 Γενάρη σεμινάριο που θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με θέμα «το μέλλον της πολιτικής της ΕΕ προς την Κούβα και το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπό την αιγίδα του Προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ.

  • Η Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας υιοθέτησε την Κυριακή τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για τον προϋπολογισμό του 2010. Ανάμεσα στα άλλα εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία τον Ραμίρο Βάλντες (από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης) και την Γκλάντις Μπεχεράνο ως αντιπροέδρους στο κρατικό συμβούλιο, και πέντε νέα μέλη του κρατικού συμβουλίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ