Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Το θέμα της κατασκευής σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του 2ουΓΕΛ Αιγίου, όπου επί πολλά χρόνια γίνονται τα μαθήματα σε κοντέινερ και ακατάλληλες αίθουσες, ενώ μετά το σεισμό του 1995 ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί το παλιό κτίριο του σχολείου και από τότε δεν έχει οικοδομηθεί καινούριο, αλλά ούτε και η δημιουργία νέου κτιρίου έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό της ΝΑ Αχαΐας μέσω ΣΔΙΤ και δεν έχει προχωρήσει καμιά διαδικασία, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Παπακωνσταντίνου, που την καλούν να απαντήσει τι θα κάνει άμεσα για τη δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου για την εγκατάσταση του 2ου ΓΕΛ.

-- Εκτεταμένες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή τους - κύρια στην παραγωγή φθινοπωρινής πατάτας - αντιμετώπισαν οι αγρότες στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ειδικά στους Δήμους Μόβρης και Λαρισσού, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Νοέμβρη, που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα χωράφια τους. Σοβαρό ρόλο στις πλημμύρες έπαιξε η απουσία αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων στην περιοχή. Ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημιώσεις για πλημμύρες, με αποτέλεσμα οι πληγέντες αγρότες να είναι ακάλυπτοι. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι θα κάνει για να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες για το σύνολο των ζημιών, για ν' αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορούν να αποζημιωθούν οι αγρότες και για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα.

-- Προβλήματα υπάρχουν στη λειτουργία του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, το οποίο εδώ και 20 χρόνια αποφασίστηκε η στέγασή του σε ανεξάρτητο κτίριο ενώ μετά από πολυετείς καθυστερήσεις και αναβολές το σχολικό κτίριο είναι έτοιμο, όμως ακόμα η ΔΕΗ δεν έχει εγκρίνει την άδεια για την ηλεκτροδότηση του σχολείου. Οι βουλευτές του Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για το ζήτημα της επίλυσης του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το 3ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης και για το ζήτημα της άμεσης ηλεκτροδότησης του σχολικού συγκροτήματος.

-- Σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη δικού του κτιρίου και προσωπικού αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, μετά και τον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των παιδιών αλλά και εξαιτίας της σοβαρότητας των περιπτώσεων των παιδιών με προβλήματα όπως αυτισμός, σύνδρομο Down, πολλαπλές αναπηρίες, που απαιτούν εξειδικευμένη διδασκαλία και περισσότερους χώρους έτσι ώστε να είναι και αποτελεσματική. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό ζητούν να εγκατασταθούν το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο άμεσα σε νέο κτίριο και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη όλου του απαραίτητου ειδικού και βοηθητικού προσωπικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη (2015-03-06 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις οι σπουδαστές για τη λειτουργία της σχολής (2011-10-05 00:00:00.0)
Απαιτείται λύση στο κτιριακό πρόβλημα (2010-12-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-07-30 00:00:00.0)
Τα λαϊκά προβλήματα ζητούν λύσεις (2007-11-10 00:00:00.0)
Σχολειά υπό κατάρρευση, νηπιαγωγείο σε αποθήκες (2000-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ