Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων

Τρίωρες στάσεις εργασίας  από την Τρίτη 30 Νοέμβρη. Απεργία στις 7 και 8 Δεκέμβρη

Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων από τους δικαστικούς υπαλλήλους για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν ολόκληρη τη δικαιοσύνη. Η απάντηση των δικαστικών υπαλλήλων στην αδιαφορία της κυβέρνησης για τα χρονίζοντα προβλήματά τους είναι οι κινητοποιήσεις διαρκείας. Την απόφαση αυτή πήραν το Σάββατο 65 πρωτοβάθμιοι σύλλογοι δικαστικών υπαλλήλων και υπαλλήλων έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Η αρχή θα γίνει από την Αθήνα. Την Πέμπτη στις 30 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας στις δικαστικές υπηρεσίες και στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία του Νομού Αττικής και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα πάρει η Θεσσαλονίκη στις 4 Δεκέμβρη. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια ημέρα σε τρίωρες στάσεις θα προχωρήσουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι των γειτονικών νομών, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ανάλογες παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων της χώρας θα γίνουν στις κατά τόπους Νομαρχίες και Περιφέρειες της χώρας, με αντίστοιχες περιοδείες κλιμακίων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ).

Οι κινητοποιήσεις του δεύτερου γύρου κορυφώνονται στις 7 και 8 Δεκέμβρη με 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ, οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων ξεφεύγουν από τα στενά κλαδικά πλαίσια και θέλουν να αναδείξουν το «κοινωνικό ζήτημα στα προβλήματα της δικαιοσύνης». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες διαπιστώσεις των δικαστικών υπαλλήλων και ερωτήματα που βάζουν για το ρόλο της Πολιτείας. «Μήπως η διαπλοκή των εξουσιών, αναφέρει η ΟΔΥΕ, δε θέλει ανεξάρτητη και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τη συγκρότηση ενός κράτους δικαίου, ως απάντηση και ισορροπία - προστασία του πολίτη και της κοινωνίας από την κυριαρχία της αγοράς, της οικονομίας του μεγάλου κεφαλαίου και του οργανωμένου εγκλήματος που επέφερε η παγκοσμιοποίηση;».

Προς επίρρωση των παραπάνω ισχυρισμών της, η ΟΔΥΕ αναφέρει ότι το 90% των υποθέσεων που φτάνουν στα δικαστήρια είναι άμεσα ή έμμεσα οικονομικού περιεχομένου και «αφορούν αυταρχικές πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου εναντίον των εργαζομένων και των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ