Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Η ΔΕΗ πάνω από το δημόσιο συμφέρον

Συζητείται σήμερα στο ΣτΕ πρόταση για κτίσιμο μεγαθηρίου σε έναν από τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους της Αθήνας

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή της ΔΕΗ εναντίον του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ζητώντας να ακυρωθεί η απαλλοτρίωση στην οποία προέβη ο Οργανισμός, ώστε σε μέρος από τα έξι στρέμματα του ελεύθερου χώρου της ΔΕΗ, στους Ανω Αμπελόκηπους, να ανεγερθούν το 58ο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Παρά τις δεσμεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και τις αντίστοιχες προσωπικές υποσχέσεις υπουργών της κυβέρνησης, πως στον εν λόγω ελεύθερο χώρο θα γίνει σχολείο και στα υπόλοιπα τέσσερα στρέμματα πράσινο, η ΔΕΗ προχωρά σήμερα στην προσφυγή, με το επιχείρημα πως ο χώρος τής είναι αναγκαίος, για να στεγάσει εκεί τις κεντρικές της υπηρεσίες. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως οι υποσχέσεις λειτουργούν θετικά μόνο γι' αυτούς που τις δίνουν, καθώς κερδίζουν χρόνο, ώστε να πράξουν ακριβώς το αντίθετο. Ετσι, όλα αυτά τα χρόνια της αντιδικίας ΔΕΗ και κατοίκων, η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύση, να τροποποιήσει δηλαδή το σχέδιο πόλης, με τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου σε σχολείο και πράσινο.

Με ανακοίνωσή του προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων σημειώνει χαρακτηριστικά πως «λύσεις που απαιτούν πολιτική βούληση δεν μπορεί να αφήνονται να λύνονται στα δικαστήρια».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων ζητά από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης να πληροφορήσει σήμερα το ΣτΕ, με έγγραφό του, πως το υπουργείο συμφωνεί να κηρυχτεί χώρος πράσινοy και σχολείοy και να προχωρήσει η σχετική διαδικασία. Σε συνεννόηση, δηλαδή με το ΥΠΕΧΩΔΕ, να γίνει άμεσα η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ