Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματικές ευθύνες

Την παντελή έλλειψη σχεδίων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, ανέδειξε ο σεισμός του Σεπτέμβρη 1999. Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων ήταν κατηγορηματικός μιλώντας στην ημερίδα. Υπενθυμίζοντας τις εικόνες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια της Τουρκίας, αμέσως μετά το σεισμό αναρωτήθηκε τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. «Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, τόνισε, δε θα έχουν ούτε τη δυνατότητα διαφυγής και γι' αυτό πρέπει να εφαρμοστεί η Οδηγία Σεβέζο στους εργασιακούς χώρους».

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να παραβλέψει την επισήμανση αυτή - πολύ περισσότερο που δε γίνεται για πρώτη φορά. Την παραβλέπουν όμως οι αρμόδιοι της κυβέρνησης! Αποδεικνύοντας έτσι ότι το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι οι ανθρώπινες ζωές.

Αν συμβεί το μοιραίο, που όλοι απευχόμαστε, το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Γιατί όμως πρέπει να επιτρέπουμε το ενδεχόμενο να χαθεί έστω και μια ζωή;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ