Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπαραθέσεις σε τεντωμένο σχοινί

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει να πορεύεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τα εσωτερικά του προβλήματα να προκαλούν συχνά πυκνά δημόσιες κόντρες και αντιπαραθέσεις. Στον ΣΥΝ πυκνώνουν οι φωνές που καταγγέλλουν φαινόμενα αποσύνθεσης στις οργανώσεις και εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα σε τάσεις, οι οποίες, όπως καταγγέλλεται, οδηγούν σε παράλυση το κόμμα. Ομοίως στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ φουντώνει η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν προχωρά η υλοποίηση των αποφάσεων της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, ενώ συνιστώσες του υιοθετούν μια τακτική που τις απομακρύνει απ' τον ΣΥΝ.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη «Αυγή» και ο Αλ. Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ υπέδειξε ως βασικό πρόβλημα στην παρούσα φάση «την αδράνεια του κόμματος και τα συμπτώματα παθογένειας που παρουσιάζονται» και τα οποία θα βρεθούν στο επίκεντρο των περιφερειακών συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Μαζί βεβαίως με ζητήματα όπως οι σχέσεις του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η τακτική στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κ.ά.

Ο Αλ. Τσίπρας και ομάδα στελεχών δεν παραιτούνται απ' την προσπάθεια για επίσπευση των συνεδριακών διαδικασιών, παρότι η πλειοψηφία της ΠΓ του κόμματος απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Θ. Μαργαρίτης μιλώντας χτες στο «Κανάλι 1» δήλωσε μεταξύ άλλων «το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΣΥΝ είναι το "προβληματικό τοπίο" στο συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ και για το οποίο θα μπορούσε να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα στη βάση του κόμματος, διαδικασία που είναι άλλωστε πιο αμεσοδημοκρατική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ