Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΕΛΩΟΣ
Μισόλογα για την εκτροπή

Την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ για τα μισόλογα και τις υπεκφυγές τις κυβέρνησης στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου εξέφρασε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Αντώνης Σκυλλάκος στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης της ΝΔ.

Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Μπατζελή, η οποία συσχέτισε την πρόοδο του έργου με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ενώ παράλληλα άφησε να διαφανεί ότι «μπούσουλας» για την κυβέρνηση δεν αποτελούν οι υφιστάμενες μελέτες σκοπιμότητας για το έργο. Επίσης, η υπουργός έδωσε έμφαση στην πρόοδο των έργων, που έχουν χαρακτηριστεί «παράλληλα» της εκτροπής.

«Πάτε μέσω του διαχειριστικού σχεδίου να επανεξετάσετε το όλο ζήτημα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σκυλλάκος, θυμίζοντας ότι για τους αγρότες της Θεσσαλίας «ένα από τα βασικά αιτήματα είναι η μερική εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου». Οπως είπε, η κυβέρνηση δε δίνει σαφείς απαντήσεις στο θέμα, επικαλούμενη μια «νέα προσέγγιση» και «σύγχρονη διαχείριση», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «αγνοεί τις μελέτες σκοπιμότητας (...). Τα περισσότερα επιμέρους σχέδια δε θα λειτουργήσουν αν δεν υπάρξει εκτροπή του Αχελώου». Σημείωσε παράλληλα ότι «το έργο έχει προχωρήσει ελάχιστα» και ότι «το θέμα είναι πώς θα αξιοποιηθεί το νερό». Συνολικά σχολίασε πως διαχρονικά «ο βασικός λόγος που δεν προχωρούσε είναι γιατί υπάρχει διαφορετική αντίληψη στα κόμματα εξουσίας για το τι θα γίνει με τους μικρομεσαίους αγρότες». Επισήμανε ότι πριν προκύψουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα το έργο «αφορούσε αποκλειστικά την άρδευση» και το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ «δεν ήθελαν ενίσχυση της Θεσσαλίας με νερό γιατί αυτό θα έδινε εισόδημα στο μικρομεσαίο αγρότη».

Κατηγορηματικά αντίθετη στο έργο της εκτροπής του Αχελώου δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του Ηρώ Διώτη, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει απερίφραστα την εκτροπή του Αχελώου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ