Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συντονισμένος αποπροσανατολισμός...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ - όπως είπε - ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ότι αδικήθηκαν άνθρωποι με τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Τα λεφτά τα ...τσέπωσε όμως και δεν τα γυρίζει πίσω.

Φυσικά, τη μεγάλη αδικία, ότι, δηλαδή, πάλι ο κοσμάκης κλήθηκε να πληρώσει (και) με αυτόν τον τρόπο την κρίση, δεν την αναγνωρίζει. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού θα εφαρμόσει κι άλλα τέτοια μέτρα τους επόμενους μήνες...

Υποθέτουμε ότι θα βρει και έναν εξυπνακίστικο τρόπο να το πλασάρει, όπως έκανε με τα τέλη κυκλοφορίας. Αν θυμάστε, μας έλεγαν ότι οι αυξήσεις γίνανε για να αποτραπεί η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Κάπως έτσι θα πηγαίνει τώρα. Τα τσιγάρα θα αυξηθούν για το καλό της υγείας μας, τα ποτά για να μη γίνουμε αλκοολικοί και τα προϊόντα διατροφής για να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.

Αν πέσει και κανένας φόρος στα καύσιμα, αυτό θα γίνει για να μη χρησιμοποιούμε συνέχεια τα αυτοκίνητα και εμμέσως να ενισχύσουν τη φυσική άσκηση στην οποία ως Ελληνες υστερούμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ παρεξηγήσεις, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λέει ότι «κινδυνεύουμε να γίνουμε Αργεντινή» ...δεν εννοεί στο ποδόσφαιρο. Τέτοιο «κίνδυνο» δυστυχώς δεν έχουμε!

Από κινδύνους όμως άλλο τίποτε, με μεγαλύτερο αυτόν των πολιτικών που προετοιμάζονται. Και γι' αυτές είναι σαφές ότι παίζουν σημαντικό ρόλο οι δημόσιες εμφανίσεις του Κ. Μητσοτάκη.

Αλλωστε, το είδαμε πως ήδη έχουν αξιοποιηθεί από όλες τις πλευρές. Ειπώθηκαν διάφορα, όμως όλοι φρόντισαν προσεκτικά να τονίσουν την ...αλήθεια στα λεγόμενά του.

Και η αλήθεια που διάλεξαν να προβάλουν είναι ότι χρειάζεται να «σφίξουμε πιο πολύ το ζωνάρι». Μιλάμε για συντονισμένη δουλειά...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ