Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαράδεκτες συνθήκες στο «Θεαγένειο»

Ερώτηση για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη από την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτηση προς την υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Στο Νομό Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεται ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που απασχολεί τους κατοίκους είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης εξαιτίας και της κακής υλικοτεχνικής υποδομής. Στο Θεαγένειο Νοσοκομείο, απαράδεκτες είναι οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι γιατροί, το νοσηλευτικό και το παραϊατρικό προσωπικό. Μεγάλη είναι και η ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι ασθενείς οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ολόκληρους μήνες για την πραγματοποίηση των απαραίτητων για την υγεία τους εξετάσεων, θεραπειών και επεμβάσεων, άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα για ογκολογικούς ασθενείς.

Στο προσωπικό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, λείπουν 120 νοσηλευτές, 140 άτομα διοικητικού, παραϊατρικού και τεχνικού προσωπικού, ενώ την ίδια στιγμή έχει αναπτυχθεί με νέα τμήματα το νοσοκομείο και υπάρχει μεγάλη στενότητα χώρου.

Ενα δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι η έλλειψη Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων, ένα τμήμα που ανήκει στο φαρμακείο του νοσοκομείου και εξασφαλίζει την ασφαλή διαχείριση και προετοιμασία των κυτταροστατικών φαρμάκων, με την κατάλληλη υποδομή για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων.

Σημαντική είναι η έλλειψη από το νοσοκομείο του μηχανήματος PetScan. Το συγκεκριμένο μηχάνημα κρίνεται απαραίτητο σε ασθενείς με κακοήθη νοσήματα ως επί το πλείστον με μεταστατικούς καρκίνους. Σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μηχάνημα και οι ασθενείς που το χρειάζονται πηγαίνουν αναγκαστικά στην Αθήνα όπου και εκεί υπάρχει το μοναδικό στη χώρα αντίστοιχο μηχάνημα στο δημόσιο τομέα.

Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στη χώρα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ).

Το εν λόγω αντικαρκινικό νοσοκομείο πρέπει να παρέχει υψηλού επιπέδου και δωρεάν όλες τις υπηρεσίες (διαγνωστικές, εργαστηριακές, θεραπευτικές), σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, ώστε να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, με τεράστια οικονομική επιβάρυνση ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και με επιπτώσεις στην υγεία αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν:

  • Να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο με όλο το αναγκαίο προσωπικό, με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι, διοικητικοί κλπ.).
  • Να αγοραστεί όλος ο αναγκαίος ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός και ιδιαίτερα το μηχάνημα PET SCAN.
  • Να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις συνθήκες δουλειάς (2016-12-22 00:00:00.0)
Δραματική κατάσταση στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» (2013-05-30 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη προσλήψεων (2006-01-31 00:00:00.0)
Προβληματικές εφημερίες (1997-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ