Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Αμεση ανάγκη προσλήψεων

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Στη δυσλειτουργία οδηγούν το νοσοκομείο Βόλου οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει. Το πρόβλημα αυτό έφεραν στη Βουλή για πολλοστή φορά οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο οι οποίοι υφίστανται κι αυτοί -εκτός από τους ασθενείς - τις συνέπειες της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Οι εργαζόμενοι - συνεχίζει η Ερώτηση - διεκδικούν τη λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα λειτουργικά αδιέξοδα, λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό, τόσο σε νοσηλευτικό, όσο και παραϊατρικό κ.ά. Ολες σχεδόν οι κλινικές του νοσοκομείου αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν σχεδόν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας, ιδιαίτερα μετά τη λήξη της σύμβασης 15 εργαζομένων, που εργάζονταν μέσω του προγράμματος STAGE».

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «το όποιο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες των εργαζομένων. Η σημερινή κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Χρειάζεται η άμεση πρόσληψη 80 εργαζομένων (50 για νοσηλευτικό και 30 για παραϊατρικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό).

Μετά από αυτά οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (τουλάχιστον 80) για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ