Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Μετράνε βήματα και κατακτήσεις

Επιβεβαιώνεται η αξία του πολύμηνου αγώνα τους

Η αποτελεσματικότητα της συνεπούς ταξικής πάλης στην απόσπαση κατακτήσεων επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά χτες, μέσα από τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ». Πέρα απ' την ανάκληση των απολύσεων 6 εργαζομένων, που είχε οριστικοποιηθεί σε προηγούμενη συνάντηση του σωματείου με τη διεύθυνση της εταιρίας, χτες, σε νέα συνάντηση, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονταν στους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο τμήμα παραγωγής του εργοστασίου της Αθήνας.

Η μη καταβολή δεδουλευμένων στους 40 περίπου εργαζόμενους του τμήματος παραγωγής, συνδεόταν με τους εκβιασμούς που είχε χρησιμοποιήσει η εργοδοσία για να διαλύσει τον επίμονο αγώνα των εργαζομένων. Ισχυριζόμενη ότι οι κινητοποιήσεις εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία του παραγωγικού τμήματος, η διεύθυνση της εταιρίας δεν είχε πληρώσει τους εργαζόμενους. Εξίσου τρομοκρατική ήταν η ανακοίνωση της εταιρίας να εφαρμόσει πρόγραμμα εργασίας «3 επί 5», μειώνοντας δηλαδή τις βάρδιες και απειλώντας με μείωση του προσωπικού. Ωστόσο, η πίεση που άσκησε ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων, οδήγησε την εργοδοσία να δεσμευτεί χτες ότι το εργοστάσιο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά και τις 7 μέρες της βδομάδας.

Οι εργοδοτικές δεσμεύσεις δε σημαίνουν σε καμία περίπτωση οριστική ακύρωση των σχεδίων της πολυεθνικής «ΜΠΟΛΤΟΝ ΓΚΡΟΥΠ», που επιδιώκει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της μέσα από το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, χωρίς να εφησυχάζουν ούτε στιγμή, με όπλο και την πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ