Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΕΔΗΝ
Ξεγυμνώθηκε η πλειοψηφία

Ανέστειλε την αυριανή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό των υγειονομικών

Την ευαγγελική ρήση «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με...» επιβεβαίωσε η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τη στάση της στο ζήτημα του ασφαλιστικού των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και την Πρόνοια.

Ετσι, μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα και παρά το ότι η «κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το θέμα των νεοδιόριστων στην Πρόνοια» - όπως αναγνωρίζει και η ίδια η ΠΟΕΔΗΝ - η ηγεσία της ανέστειλε την προγραμματισμένη κινητοποίηση για αύριο με πεντάωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έδρες των διοικήσεων. Επιβεβαιώθηκε έτσι η εκτίμηση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) ότι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ προβοκάρισε την ίδια την απόφασή της για την κινητοποίηση, εκφράζοντας με αυτο τον τρόπο το συμβιβασμό της με την κυρίαρχη πολιτική.

Σε χτεσινή ανακοίνωσής της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι αναστέλλει την κινητοποίηση γιατί «ο υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε μετά και τον υπουργό Υγείας πως με νομοθετική ρύθμιση και σύμφωνα με τις προτάσεις μας θα λυθούν οι εκκρεμότητες».

Ερμηνεύοντας τις δεσμεύσεις του Π. Δούκα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ως τη δημοσίευση του Ν.3329/2005 κρατάνε τον ασφαλιστικό φορέα που είχαν, οι νεοδιοριζόμενοι θα υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου και οι εργαζόμενοι στην Πρόνοια ως τη δημοσίευση του Ν.3329 κρατάνε τον ασφαλιστικό φορέα που είχαν. «Η κυβέρνηση, σημειώνει, άφησε ανοιχτό προς εξέταση το θέμα των νεοδιόριστων στην Πρόνοια, ενώ η θέση της ΠΟΕΔΗΝ είναι πως και αυτοί πρέπει να υπάγονται στο Δημόσιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όταν υπάρχει η άποψη έγκυρων νομικών κύκλων πως για την κατοχύρωση όλων των εργαζομένων χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει ρητά ότι υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του δημοσίου.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες, να οργανώσουν Επιτροπές Αγώνα και αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα στηρίγματά τους στα νοσοκομεία και στα ιδρύματα πρόνοιας.

  • Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, περισσότερο με ευχολόγια παρά με διεκδικητικό πλαίσιο ανακοίνωσε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι από τα δυο συμβαίνει; (2006-03-10 00:00:00.0)
Ιδού η ρύθμιση και η ...διατύπωση! (2006-02-08 00:00:00.0)
Στον αέρα τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα (2006-01-28 00:00:00.0)
Συναινετική διεύρυνση της εμπορευματοποίησης (2005-02-17 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό (2001-12-16 00:00:00.0)
Συντονισμένη αντίσταση στα ανθυγιεινά σχέδια (2001-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ