Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρύφτηκαν σαν τα ποντίκια!

Οι ταξικές δυνάμεις ξετρύπωσαν τους «κοινωνικούς (συν)εταίρους» παρά την προσπάθειά τους να συνεδριάσουν «εν κρυπτώ»

Φοβήθηκαν τους εργάτες και κρύφτηκαν...
Φοβήθηκαν τους εργάτες και κρύφτηκαν...
Το κρυφτούλι έπαιξαν και πάλι οι «κοινωνικοί εταίροι» -κυβέρνηση, ΣΕΒ και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - αλλάζοντας στα μουλωχτά τον τόπο της χτεσινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, για να αποφύγουν τη δυναμική αγωνιστική παρέμβαση που είχαν προαναγγείλει οι ταξικές δυνάμεις.

Χτες την ώρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συγκεντρώνονταν έξω από το υπουργείο Απασχόλησης στην Πειραιώς, για την προγραμματισμένη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, έγινε γνωστό ότι οι κοινωνικοί εταίροι είχαν πάει στο άλλο κτίριο του υπουργείου, στη Σταδίου. Η αλλαγή κρατήθηκε απόλυτα μυστική, αφού δεν είχαν ενημερώσει ούτε τους δημοσιογράφους. Ομως απέτυχαν. Οι ταξικές δυνάμεις τους ξετρύπωσαν και τους έδωσαν την απάντηση που τους αρμόζει. Με συνθήματα όπως «Ο διάλογός σας είναι μια απάτη - νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Κάτω τα χέρια από τις Συμβάσεις», πορεύτηκαν από την Πειραιώς μέχρι τη Σταδίου, στο άλλο κτίριο του υπουργείου, το οποίο είχαν περιζώσει ισχυρές δυνάμεις καταστολής.

Οι ταξικές δυνάμεις επιχειρώντας να μπουν στο υπουργείο σπρώχτηκαν βίαια από τις δυνάμεις καταστολής. Για να ακουστεί το σύνθημα «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια ομοβροντία από γιαούρτια. Η παράσταση διαμαρτυρίας έληξε με τη διαβεβαίωση από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι τα ταξικά συνδικάτα να εντείνουν το επόμενο διάστημα τη δράση τους για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, ενάντια στην κατάργηση των Συμβάσεων και στη συνολικότερη ολομέτωπη αντεργατική επίθεση.

Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Αλλά εκείνοι δεν άργησαν να τους ξετρυπώσουν

ICON

Αλλά εκείνοι δεν άργησαν να τους ξετρυπώσουν
Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, έκανε την εξής δήλωση: «Η συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων», ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο υπουργείο Απασχόλησης. Φοβήθηκαν και ήρθαν να τρυπώσουν σαν τα ποντίκια σε άλλο κτίριο στην οδό Σταδίου. Τους έχουμε πει: όπου και αν πηγαίνουν θα τους ξετρυπώνουμε, επειδή το ΠΑΜΕ αγωνίζεται κόντρα σε αυτή την πολιτική. Παλεύουμε για να υπερασπίσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις, για πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις. Αρα στέλνουμε ένα μήνυμα. Και αυτή την έννοια έχει η σημερινή δυναμική παρουσία μας εδώ: ότι δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, στο βαθμό που θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να διαλύσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να πολλαπλασιάζεται η φτώχεια και η ανεργία για τα λαϊκά στρώματα, τα βάσανα και τα προβλήματα για τους εργαζόμενους. Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα σταθεί το ΠΑΜΕ πραγματικός υπερασπιστής των λαϊκών στρωμάτων, οργανωτής της αντεπίθεσης των εργατών και των υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ