Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια που μαστίζει την εργατική οικογένεια πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των Σωματείων της δύναμής του, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Φ. Γκούπα. Στα πλαίσια της κινητοποίησης, οι συνδικαλιστές επέδωσαν στον Περιφερειάρχη το ψήφισμα κατά της ακρίβειας που ενέκριναν ομόφωνα οι αντιπρόσωποι του ΕΚΛ στην ετήσια Γενική Συνέλευσή τους, την περασμένη Κυριακή.

«Καθημερινά - τονίζεται στο ψήφισμα - οι τιμές των προϊόντων για διατροφή και αγαθά (ρούχα, παπούτσια, στέγαση, πετρέλαιο, μεταφορές, τιμολόγια των ΔΕΚΟ και υπηρεσιών) ανεβαίνουν, ενώ από την άλλη τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν "κολλήσει". Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που χρόνια εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει η ΝΔ. Είναι η πολιτική της ΕΕ που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, που καταργεί λαϊκά δικαιώματα, γενικεύει τη μερική απασχόληση, επιβάλλει δουλιά από ήλιο σε ήλιο και μεροκάματα ανεργίας. Για μας τους εργαζόμενους πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι ο μόνος τρόπος για ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι ο αγώνας για ανατροπή αυτής της πολιτικής, η ανατροπή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Αγώνας για μια άλλη εξουσία, λαϊκή όπου θα απολαμβάνουν τον πλούτο αυτοί που τον παράγουν. Οι εργάτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστές των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΕΚΛ, αν και, μόλις προχτές, ενέκριναν το ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση, χτες δε συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, ακολουθώντας τα «χνάρια» της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ