Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλαίσιο σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική

«Το ΕΚΛ, τονίζεται χαρακτηριστικά στο διεκδικητικό πλαίσιο που εγκρίθηκε, συντάσσεται με τη γραμμή σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, την οποία εκφράζει το ΠΑΜΕ. Απορρίπτουμε τη λογική της ΓΣΕΕ, η οποία κινείται στα πλαίσια του "εφικτού", της "ρεαλιστικότητας" και οδηγεί στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου στη διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος».

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΕΚΛ για το 2006, ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνει τα αιτήματα για: Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, καμία ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, δωρεάν ή φτηνή κατοικία με ευθύνη του κράτους. Επίσης, καταδικάζει το ευρωσύνταγμα που χρησιμοποιείται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας για ν' αλυσοδένουν τους λαούς.

Σε τοπικό επίπεδο, το ΕΚΛ, ανάμεσα στ' άλλα, διεκδικεί:

- Ανέγερση νέου κτιρίου του ΕΚΛ - Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, Αγίου Θωμά - Προσλήψεις προσωπικού σε Εργατική Εστία και ΕΚΛ - Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στα Νοσοκομεία της Λάρισας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να φύγουν οι εταιρίες από το ΙΚΑ και τα Νοσοκομεία και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό - Κάλυψη των κενών θέσεων στην Εκπαίδευση, με προσλήψεις μόνιμων καθηγητών - Να ανεγερθεί άμεσα κτίριο του ΙΚΑ στη Λάρισα και ανέγερση κτιρίων του ΙΚΑ στην Ανατολική και Δυτική Λάρισα, καθώς και σε όλα τα επαρχιακά κέντρα του νομού. Πολυκλινική του ΙΚΑ στη Λάρισα - Να συνεχιστεί το στεγαστικό πρόγραμμα στη Λάρισα άμεσα. Να ξεκινήσει η ανέγερση των 240 Εργατικών Κατοικιών στη Γιάννουλη. Αγορά οικοπέδων στο νομό από τον ΟΕΚ - Αμεση κατασκευή πενήντα αιθουσών στο ΤΕΙ Λάρισας. Αμεση επαναλειτουργία της φοιτητικής Εστίας στον ΟΑΕΔ Λάρισας - Αμεση έναρξη εργασιών κατασκευής σήραγγας Τεμπών από το κράτος και όχι με τη μέθοδο των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ