Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
ΟΧΙ στις απολύσεις και στις διώξεις

Πανελλαδική απεργία στις 6 Φλεβάρη, ενάντια στο «λουκέτο» της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» και τις δίκες σε βάρος συνδικαλιστών του κλάδου

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις απολύσεις που ανακοίνωσε η «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» και στις δικαστικές διώξεις που εξακολουθούν σε βάρος τους, προχωρούν οι εργαζόμενοι του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών την επόμενη Δευτέρα 6 Φλεβάρη. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε Μεσολόγγι, Κέρκυρα, Ρόδο, Πάτρα και Βόλο όπου λειτουργούν εργοστάσια και αποθήκες της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ».

Θυμίζουμε ότι στις 6 Φλεβάρη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δικάζεται ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), ενώ στις 10 Φλεβάρη ακόμη 15 συνδικαλιστές του κλάδου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή υπερασπίστηκαν αγωνιστικά το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλιά και αντιστάθηκαν στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΕΠ, πλαισιωμένα από τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» στις αποθήκες της σε Μεσολόγγι και Ρόδο, που η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι θα κλείσει, εκφράστηκε η απόφαση των εργαζομένων της πολυεθνικής αλλά και όλου του κλάδου, να μη διαπραγματευτούν την απώλεια θέσεων εργασίας. Θα δώσουν τη μάχη ενάντια στις απολύσεις με όποια μορφή και αν παρουσιάζονται (εθελούσιες, κλπ.), αλλά και κόντρα στη βιομηχανία δικαστικών διώξεων που στόχο έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του κλάδου, να θέσει σε δικαστική ομηρία την ηγεσία της ΠΟΕΕΠ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σπύρος Ράλλης, γγ της ΠΟΕΕΠ.

Ο Παναγιώτης Γραμμένος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης στο Μεσολόγγι, όπου απασχολούνται 20 άτομα, κατήγγειλε την παρελκυστική τακτική της «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» αφού όπως είπε, πριν ένα χρόνο διαβεβαίωνε φορείς και εργαζόμενους της περιοχής ότι το τμήμα εμπορίας και διακίνησης θα ενισχυόταν και θα βελτιώνονταν οι εργασιακές σχέσεις. Σήμερα κι αυτοί οδηγούνται στην ανεργία. Οπως και οι 60 συνάδελφοί τους από τις αποθήκες της Ρόδου. «Από την πρώτη μέρα ανακοίνωσης των αντεργατικών σχεδίων της επιχείρησης, βρισκόμαστε σε απεργία», είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Ρόδου Μιχάλης Παπακωνσταντής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ