Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων

Αλέκα Παπαρήγα σε ραδιοφωνική συνέντευξη: Υπάρχει ανάγκη βαθιών αλλαγών, που θα τις φέρει ο λαός όταν το αποφασίσει. Αλλά τώρα τουλάχιστον να μη σηκώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη

  • Λαιμητόμος για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι το «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Η επιλογή τους είναι να πληρώσει όλος ο λαός με άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους, να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη, να γίνει συγκεντροποίηση της δύναμης των επιχειρηματιών. Πράγμα που θα πλήξει τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους σε αυτούς, γενικότερα λαϊκά - εργατικά στρώματα και την αγροτιά. Τα μέσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, η ΕΕ, για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι τα ίδια που προκάλεσαν την κρίση. Η ανάκαμψη στα κέρδη θα έρθει, αλλά οι εργαζόμενοι θα βγουν χίλιες φορές περισσότερο ζημιωμένοι.
  • Το ΚΚΕ θα συμβάλει, ώστε να υπάρχει λαϊκό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. Δημιουργία θέσεων εργασίας στην Παιδεία, στην Υγεία, σε μια σειρά τομείς όπου είναι διαπιστωμένες οι ελλείψεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, καθολική δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση έμμεσων φόρων. Η τελευταία απεργία στις 17 Δεκέμβρη έδειξε διάθεση δράσης και ριζοσπαστισμού και στις 10 Φλεβάρη η απεργία μπορεί να ανέβει ένα ή και πολλά σκαλοπάτια παραπάνω.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ