Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Να αλλάξει ο νόμος ζητάει το ΚΚΕ

Υπέρ της αλλαγής του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» τάσσεται το ΚΚΕ. Τη θέση του Κόμματος μετέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με καλεσμένους εκπροσώπους κομμάτων και νομικούς.

Η Λ. Κανέλλη πρότεινε τον περιορισμό της δικαιοδοσίας της Βουλής στην απόφαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός θα πρέπει να είναι μικρότερος των 151, ενώ στη συνέχεια να παραπέμπεται η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Οσον αφορά την παραγραφή για τους πολιτικούς, τόνισε ότι πρέπει να υπαχθούν στις κοινές διατάξεις περί παραγραφής που ισχύουν για όλο τον κόσμο και οι ποινικές ευθύνες των υπουργών.

Ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος αν και τάχθηκε υπέρ της αύξησης του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών και υφυπουργών, ωστόσο πρόσθεσε ότι η ποινική ευθύνη των υπουργών πρέπει να αποτελεί ξεχωριστή διαδικασία. Παρεμφερής ήταν και η θέση του εκπροσώπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι ο νόμος πάσχει από πλευράς ηθικής νομιμοποίησης, αλλά, παράλληλα, σημείωσε ότι αν η διαδικασία ήταν κοινή με αυτή των απλών πολιτών «δεν θα μπορούσε να κυβερνηθεί η χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ