Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Συγκέντρωση

«Πρόταση για τη δημιουργία ενιαίου φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας (Σύρος, Ελευσίνα, Σκαραμαγκάς), κατέθεσε, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, στα αρμόδια υπουργεία ο όμιλος Νεώριο Σύρου, που ελέγχει τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας (...) Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ελληνικού ναυπηγικού ομίλου, αυτή αξιοποιεί το γεγονός ότι αφενός ελέγχεται πλήρως από ελληνικά κεφάλαια, αφετέρου διαθέτει και τη στήριξη του γαλλικού κρατικού ναυπηγικού ομίλου DCNS (...) Οπως είναι γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει τις φρεγάτες FREMM της DCNS για ένταξη στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού και ήδη το υπουργείο Αμυνας διεξάγει διαπραγματεύσεις για τους όρους προμήθειας. Επιπλέον, η γαλλική εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την κατασκευή των φρεγατών FREMM στην Ελλάδα». (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ιμπεριαλισμός

«Οι κραταιές ΗΠΑ με τον προ τριετίας τυφώνα "Κατρίνα" απέδειξαν ότι είναι ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια φυσική καταστροφή (...) του λόγου το ασφαλές επαληθεύεται και τώρα (...) στερούμενες δυνάμεων πολιτικής προστασίας αλλά και θέλοντας να μην αφήσουν την πρωτοβουλία σε άλλες χώρες κίνησαν τα πολεμικά σκάφη τους και αποβιβάζουν στρατεύματα στο μαρτυρικό Πορτ Ο Πρενς». (ο Χ.Θ. στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ)

Ασχετο;

«Είναι βιολόγος, αλλά παίζει κι ερμηνεύει ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια με τον παλιό τρόπο. Προτιμάει να 'χει ένα καλό σταθερό στέκι (...) ο Κώστας Καλαφάτης με την κιθάρα του κι ένα μπουζούκι αναβιώνει κάθε Σάββατο (...) τις συνθήκες των παλιών κουτουκιών. Λέει με αυθεντικό τρόπο από Μάρκο και Καζαντζίδη μέχρι ...Doors (...) δημιουργήθηκαν μαγαζιά που σερβίρουν κυρίως ουίσκι. Τι σχέση έχει αυτό με το ρεμπέτικο; Πιστεύω ότι αυτό το είδος τραγουδιού έχει άμεση σχέση με ό,τι τρως και πίνεις. Ερχεται σαν συνέχεια μιας βασικής ανάγκης και συνδυάζεται με μια άλλη βασική ανάγκη, να εκφράσεις τον καημό σου και να σιχτιρίσεις τα βάσανά σου». (η συνέντευξη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ